Sport

Romania a invins Suedia in ultimul amical inaintea CM de handbal

Romania a invins Suedia in ultimul amical inaintea CM de handbal
Romania a invins Suedia in ultimul amical inaintea CM de handbal
Romania a invins Suedia in ultimul amical inaintea CM de handbal

Naționala de handbal feminin a României a susținut în această seară un ultim meci de verificare înaintea startului Campionatului Mondial ce va debuta la sfârșitul acestei săptămâni în Danemarca. Miercuri seara, România a învins cu 33-30 (12-15) naționala Suediei, după o repriză a doua formidabilă a fetelor antrenate de Tomas Ryde și Costică Buceschi.

România a deschis scorul prin Oana Manea și a fost condusă prima dată cu scorul de 3-4. Neagu de două ori și Elisei au dus România prima dată la două goluri avans, 6-4 în minutul 12, dar după 7-5 în minutul 13 româncele nu au mai înscris până în minutul 18 și suedezele au trecut în avantaj de două goluri, 7-9. În minutul 24 Eliza Buceschi a egalat la 11, dar au avut o nouă perioadă de secetă în atac și suedezele s-au distanțat din nou la trei goluri, 14-11 în minutul 30, pentru ca la pauză scorul final să fie 15-12 pentru Suedia.

Primul gol al reprizei secunde a fost marcat de suedeze, care astfel au condus pentru prima și ultima dată la 4 goluri diferenț, pentru că au urmat un iureș românesc, cu cinci goluri în trei minute și jumătate, Neagu aducând din nou echipa noastră în avantaj, 17-16 în minutul 35. România a mai avut o perioadă excelentă, când de la 18-18 s-a desprins la 24-18 în minutul 43, prin golul Adei Nechita înregistrându-se cea mai mare diferență de scor din acest meci, diferență care s-a mai înregistrat de două ori, la 27-21 și 28 -22. Brăileanca Gabriela Perianu a marcat singurul ei gol în minutul 55, când a înscris pentru 29-24. Geiger a marcat ultimul gol pentru România în minutul 59, iar suedezele n-au mai reușit în final decât două goluri prin care au redus diferența la doar 3 goluri, scor 33-30 pentru echipa antrenată de Ryde și Buceschi.

Pentru România au marcat: Cristina Neagu -8, Ada Nechita -6, Valentina Ardean Elisei -5, Eliza Buceschi -5, Aurelia Brădeanu -2, Ana Maria Tănăsie -2, Oana Chiper -2, Gabriela Perianu -1, Oana Manea -1, Melinda Geiger -1.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •