ProBr Actualitate

Ziua portilor deschise la IPJ Braila

Ziua portilor deschise la IPJ Braila

foto ziua portilor deschise (19)Vineri dimineață, începând cu ora 10.00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a fost organizată „Ziua porţilor deschise”, pentru marcarea Zilei Naţionale a României.

Activitatea s-a desfăşurat sub sloganul „Mândru că sunt român!” şi a avut drept scop cultivarea patriotismului în rândul elevilor, apropierea poliţiştilor de copii şi prezentarea celor mai importante aspecte din meseria oamenilor legii.

Invitaţi au fost elevi din clasele a II-a de la două unităţi de învăţământ din municipiul Brăila: Şcoala Gimnazială „Fănuş Neagu” şi Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius”, precum şi copii care frecventează Cercul de Ziaristică de la Palatul Copiilor Brăila, toţi purtând costume populare româneşti.

Timp de două ore, participanţii, poliţişti copii şi cadre didactice, au purtat ecusoane reprezentând harta României, în culorile drapelului.

Manifestarea a fost deschisă de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, care a prezentat copiilor scopul întâlnirii şi importanţa zilei de 1 Decembrie pentru români.

După intonarea imnului naţional şi prezentarea programului manifestării, lucrători din cadrul Serviciului Criminalistic au realizat 3 fotografii de grup pe care, apoi, le-au prelucrat pentru a le oferi fiecărui participant la finalul manifestării, sub formă de portret- schiţă.

În timp ce pe SmartBoard a rulat o prezentare despre Ziua Naţională a României, o parte dintre copii au colorat fişe tematice „Mândru că sunt român!”, iar ceilalţi au susţinut momente artistice (recitare de poezii, prezentare de eseuri pe tema însemnătăţii zilei de 1 Decembrie). Lucrările copiilor au fost expuse pe două panouri amplasate în sala unde s-a desfăşurat activitatea.

Pentru efortul depus şi implicarea de care au dat dovadă, elevii au primit dulciuri, calendare  şi steguleţe tricolore, achiziţionate cu sprijinul Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie  şi al Corpului Naţional al Poliţiştilor.

De asemenea, copiilor le-au fost oferite reviste „Poliţia Română” şi câte un exemplar din fotografia portret de grup, realizată de specialistul criminalist.

Activităţile au continuat în parcarea inspectoratului, unde copiii au avut posibilitatea de a vedea tehnica şi echipamentele folosite, în activităţile specifice, de către lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale, precum şi un exerciţiu demonstrativ susţinut de aceştia.

Exerciţiul a constat în simularea unei situatii de luare de ostateci în timpul desfăşurarii unui jaf armat la sediul unei unităţi bancare, finalizat cu intervenţia echipajelor  Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi salvarea persoanelor reţinute de către infractori. De asemenea, au fost utilizate tehnici specifice alpinismului militar (coborare în rapel, procedee improvizate de căţărare şi escaladă).

La sfârşitul activităţii, luptătorii au organizat un atelier de prezentare a materialelor de intervenţie aflate în dotarea Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi au explicat utilitatea acestora în misiunile la care participă.

foto ziua portilor deschise (29) foto ziua portilor deschise (30) foto ziua portilor deschise (31) foto ziua portilor deschise (32)  foto ziua portilor deschise (5)

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •