Actualitate

39 de permise suspendate si certificate de inmatriculare retrase in ultima saptamana

39 de permise suspendate si certificate de inmatriculare retrase in ultima saptamana

Polițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate 350 de abateri de la legislația rutieră, au fost reţinute 39 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 3 – 10 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 350 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 29 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 10 certificate de înmatriculare.

La data de 9 decembrie a.c., la ora 17:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca au fost sesizaţi, prin apel la 112, cu privire la faptul că pe raza localităţii Mihail Kogălniceanu, din comuna Șuțești, a avut loc un eveniment rutier, soldat doar cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul, un brăilean în vârstă de 60 de ani, care a intrat cu autoturismul în gardul unui imobil, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1,23 mg/l şi a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot sâmbătă seara, la ora 18:15, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au depistat pe un brăilean, în vârstă de 40 de ani, care în timp ce conducea un autoturism, pe strada Comuna din Paris, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune cu alt vehicul, condus regulamentar de un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Chişcani.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,87 mg/l şi a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00:20, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au depistat, pe Bulevardul Independenţei, pe un brăilean în vârstă de 31 de ani în timp ce conducea autoturismul având permisul de conducere suspendat.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •