Evenimente

29 aprilie-Ziua Veteranilor de Razboi

29 aprilie-Ziua Veteranilor de Razboi
29 aprilie-Ziua Veteranilor de Razboi
29 aprilie-Ziua Veteranilor de Razboi

Pe data de 29 aprilie, romanii sarbatoresc Ziua Veteranilor de Razboi. Anul acesta se implinesc 111 ani de la instituirea titlului de veteran de razboi in Romania. La Braila cele doua asociatii dar si uniunea veteranilor sarbatoresc prin diferite manifestari si simpozioane.

Astfel ca de la inceputul lunii aprilie si pana pe data de 29 aprilie, Asociatia Veteranilor de Razboi din M.A.I.-filiala Braila au mers la “colegii de breasla” mai nevoiasi si mai bolnavi, ajutandu-i cu modesta suma de 20 de lei de persoana.
“Comitetul de conducere s-a intrunit in ziua 7 aprilie si a hotarat ca din bugetul nostru foarte mic sa acordam un ajutor material, de 20 de lei de persoana, pentru opt membri care se afla in mari dificultati si pe care i-am vizitat acasa. Tot in acest sens am mers in vizita la Centrul pentru persoane varstnice din Statiunea Lacu Sarat, unde avem internat un membru veteran, colonel in rezerva Dumitru Neacsu, in varsta de 94 de ani. In data de 22 aprilie, am convocat membrii la o aduare festiva unde am adus la cunostinta ultimele noutati primite de la Asociatia Veteranilor de Razboi Bucuresti, apoi am socializat impreuna diversele probleme cu care se confruna acestia. De ziua Veteranilor vom merge la Jandarmeria Braila, unde ne vom intalni pentru a discuta si a povesti cu cei care au mai ramas in viata”, a declarat Maria Grama, vaduva de veteran de razboi.
Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi, filiala Braila “Gl. A. Gheorghe Avramescu”, in acest an s-a pregatit pentru intampinarea zilei Veteranilor de Razboi. “Pentru intampinarea sarbatorii pe 29 aprilie, Biroul Executiv si aparatul de lucru a pregatit si realizat urmatoarele actiuni: A intocmit documentatia corespunzatoare pentru distribuirea biletelor de transport C.F.R. si auto; s-au facut interventii pentru modificarea Legii 49/1991, la Parlament prin care indemnizatia de razboi sa se apropie de ce-a a fostilor detinuti politici; se va trimite pentru publicare la Observatorul Militar, o informare cu activitatea filialei Braila, pentru sarbatorirea Zilei Veteranilor de Razboi; desfasurarea unui simpozion impreuna cu garnizoana Braila si cadrele de rezerva, intre 24 si 26 aprilie; sarbatorirea zilei in localitatea Tufesti, avand ca invitati primarii si veteranii din localitatile limitrofe, impreuna cu Fanfara Garnizoanei, cadrele in rezerva si Cultul Eroilor; depuneri de coroane la monumentele eroilor organizata de comandantul Brigazii, Prefectura si Primaria Braila in zilele de 29 aprilie si 9 mai”, a declarat Sandu Temistocle, presedintele Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, filiala Braila “Gl. A. Gheorghe Avramescu”. De asemeni si Uniunea Veteranilor de Razboi si a Urmasilor Veteranilor, filiala Braila, avandu-l ca presedinte pe Gheorghe Bute, a pregatit cateva intalniri cu membri lor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.