Anul 2014 a fost marcat de arestarea preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, reţinut la începutul unii august, de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de atribuirea preferenţială a unor contracte preferențiale către SC Tancrad SRL Galați, SC Tancrad Construct SRL Brăila și SC Concivia SA Brăila. În 12 decembrie 2014 Bunea Stancu a pierdut și șefia PSD Brăila, după ce cu câteva zile înainte ICCJ îi dăduse hotărâre definitivă și irevocabilă de incompatibilitate pentru încălcarea regimului de conflict de interese.
Alături de şeful CJ Brăila, au mai fost reţinuţi de procurorii anticorupţie în acest dosar Florin Mija şi Nicolae Moisiu, vicepreședinte al CJ Brăila, respectiv șeful serviciului achiziții din cadrul CJ Brăila, membri în comisiile de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţii publice, la data faptelor, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată. Bunea Stancu și Florin Mija au fost arestați la domiciliu, iar acum se află sub control judiciar, dar fostul președinte al CJ Brăila continuă să-și mențină forma fizică, jucând fotbal pe terenurile de la baza ”Pescărușul” din Parcul Monument. În 18 decembrie, Tribunalul Vrancea a respins ”ca nefondate cererile formulate de inculpaţii G.B. S. şi M. F. de înlocuire a obligaţiei de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Brăila cu obligaţia de a nu depăşi raza teritorială a României. Admite cererea inculpatului G. B. S. de încuviinţare a depăşirii limitei teritoriale a jud. Brăila si in consecinţă, încuviinţează acestuia să depăşească limita teritorială a judeţului Brăila pentru a se deplasa în Bucureşti, atât la Curtea de Apel Bucureşti la data de 08.01.2014, cât şi la Institutul Naţional de Diabet conform programării stabilită pentru inculpat la nivelul acestei instituţii. Conform art. 207 alin. 4 si 7 C. pr. pen. completat prin O.U.G. nr. 82/2014 şi art. II din O.U.G. nr. 82/2014, menţine ca fiind legale şi temeinice măsurile controlului judiciar luate faţă de inculpaţii G. B. S., M. F. şi M. N. si in consecinţă le menţine pe fiecare în parte cu acelaşi conţinut. Cu drept de contestaţie pentru dispoziţiile privind măsurile preventive în 48 de ore de la comunicare.” Următorul termen în acest proces a fost pe 30 decembrie, dar cauza a fost amânată pentru 23 ianuarie 2015, ora 10.00.
De-a lungul anilor Bunea Stancu a intrat de nenumărate ori în vizorul presei şi a organelor de anchetă ca urmare a legăturilor evidente de afaceri dintre firmele pe care le controlează şi Consiliul Județean Brăila. În anul 2012, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că preşedintele Consiliului Judeţean Brăila a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, după ce a semnat contracte de asociere cu două cluburi sportive controlate de firme unde el este acţionar majoritar. Fostul șef al CJ Brăila, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, dar firma acestuia continuă să primească pe bandă rulantă contracte de la autorităţile locale. Consiliul Judeţean Brăila, Primăria Brăila, dar şi primăriile din judeţ, au contribuit la profiturile Concivia SA cu contracte de milioane de euro. Ultima licitaţie câştigată de Concivia SA, controlată de Gheorghe Bunea Stancu prin intermediul societăţii Bursagrirom SA, este cea pentru restaurarea şi consolidarea clădirii Teatrului Maria Filotti, monument istoric, contract atribuit de Primăria Brăila, condusă de Aurel Simionescu, prim-vicepreşedinte PSD Brăila. La sfârșitul lunii noiembrie, Prefectura Brăila a emis ordinul de revocare din funcția de președinte al CJ Brăila a lui Gheorghe Bunea Stancu, dar acesta a contestat la Tribunalul Brăila în contencios administrativ şi fiscal, solicitând anularea actului administrativ venit în urma deciziei definitive a ICCJ privind conflictul de interese al acestuia. Data la care Tribunalul Brăila va judeca contestația lui Bunea Stancu nu a fost însă stabilită.
Stancu Gheorghe Bunea a fost trimis în judecată de DNA în dosarul „Mită la PSD“, alături de omul de afaceri Ioan Niculae, directorul Viorel Bărac de la InterAgro şi Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice. În noiembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, decizia nefiind însă definitivă, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a declarat recurs în toamna lui 2014. La termenul din 11 decembrie decizia s-a amânat din lipsă de apărare pentru 8 ianuarie 2015.
Anul 2014 a însemnat practic finalul carierei politice a lui Gheorghe Bunea Stancu, acesta fiind revocat și din funcția de președinte al PSD Brăila după 10 ani în care s-a aflat în fruntea social democraților brăileni. Locul său în fruntea PSD Brăila a fost preluat de deputatul Mihai Tudose, care se pare că intenționează să se debaraseze de oamenii lui Stancu, propunându-l pe profesorul Viorel Mortu în funcția de vicepreședinte al CJ Brăila, vacantată după demisia din funcție a lui Florin Mija.