Astăzi, la Sf. Gheorghe, s-au desfășurat meciurile din etapa a 25-a din liga Florilor, prima din seria celor 3 etape care se vor juca în cadrul acestui turneu. HC Dunărea Brăila a întâlnit pe Măgura Cisnădie, un meci în care echipa pregătită de Neven Hrupec avea nevoie de o victorie pentru a rămâne în cărți pentru locurile 4-5. Măgura Cisnădie, ocupanta locului cinci înaintea acestei etape, a dominat meciul de la un capăt la celălalt, chiar dacă antrenorul Weber a avut valide doar 9 jucătoare și 3 portari pentru acest meci.

Măgura Cisnădie a fost la conducere tot meciul, din secunda 34, când Tătar a deschis scorul. În minutul 13 jucătoarele de la Cisnădie s-au distanțat prima dată la 3 goluri, scor 6-9. Dmitrovic de la 7 metri și udriștioiu au marcat pentru Brăila, dar cele de la cisnădie nu le-au lăsat să egaleze și în minutul 23 și-au majorat avantajul la 5 goluri, scor 8-13. După 8 minute fără gol marcat, Dunărea Brăila a reușit să înscrie în minutul 24 prin Czeczi. La pauză Cisnădie conducea cu 5 goluri, scor 12-17. 

Primele care au marcat în repriza secundă au fost jucătoarele de la Măgura, care s-au desprins prima dată la 6 goluri, diferență care s-a mai înregistrat o singură dată, 15-21 în minutul 37. Kanaval și Czeczi au redus handicapul la 4 goluri, 17-21. Până în minutul 50 diferența s-a menținut la 4-5 goluri. În minutul 50, pe un contraatac, Tiron a marcat pentru 24-27, iar în minutul 53 Czeczi a marcat pentru 26-28 și speranțele într-o revenire au crescut.

Speranțele s-au năruit rapid după golurile marcate de Blazevic de la 7 metri și Predoi, care au refăcut diferența de 4 goluri în favoarea Măgurii. Brăila a marcat prin Czeczi, în minutul 57, dar până la final niciuna dintre echipe nu a mai înscris și scorul final a rămas HC Dunărea Brăila – Măgura Cisnădie 27-30 (12-17). 

Pentru HC Dunărea au marcat: Alina Czeczi -11 goluri, Bianca Tiron -4 goluri, Maryia Kanaval -3 goluri, Marina Dmitrovic -3 goluri, Aneta Udriștioiu -3, Bojana Milic -2, Morena Tamires -1. 

HC Dunărea a rămas pe locul 7, cu 34 de puncte, la 9 puncte în spatele celor de la Cisnădie, care ocupă locul 5 și la 10 puncte de SCM Gloria Buzău. În etapa viitoare HC Dunărea va juca sâmbătă, 22 mai, de la ora 13.00, în  Sala Katy Szabo, cu CSU Cluj Napoca.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •