Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila și-a sărbătorit marți, 6 decembrie, patronul spiritual, Sf. Ierarh Nicolae, printr-un eveniment desfășurat la Teatrul „Maria Filotti”. Alături de profesori, elevi și părinți au fost inspectorul școlar general al ISJ Brăila, Elena Tudor, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, primarul municipiului, Marian Dragomir și Valeriu Băban, șeful Direcției Generale de Învățământ din Cahul, Republica Moldova.
Directorul Liceul Teoretic „ Nicolae Iorga”, Simona Doroftei, vădit emoționată, a vorbit despre personalitatea excepțională care a fost Nicolae Iorga, al cărui nume îl poartă liceul brăilean. Aceasta a spus că în liceu sunt doar 11 elevi cu medii mai mici de 8.00, ceilalți 723 au medii peste 8.00, iar după rezultatele obținute la Evaluarea Națională și Bacalaureat, liceul se află pe locul 111 la nivel național.
Inspectorul școlar general Elena Tudor, care este profesoară la Liceul „Nicolae Iorga”, care a ocupat și fi=uncția de director al acestui liceu timp de aproape 7 ani, a spus că „nu putem merge mai departe fără să fim cu rădăcinile adânc ancorate în tot ceea ce înseamnă valori autentice”.
Primarul Dragomir a spus că are o legătură mai specială cu Liceul „Iorga”, fiindcă fiul său este elev al acestei unități de învățământ și a mulțumit profesorilor, dar și elevilor, pentru modul în care se desfășoară activitățile școlare, dar și extrașcolare la acest liceu. Primarul le-a mulțumit de asemenea elevilor acestui liceu care au participat la o acțiune de plantare c=de copaci în municipiu.
Președintele CJ Brăila le-a recomandat elevilor ca atât timp cât sunt încă liceeni să facă lucruri frumoase împreună, care să fie amintiri plăcute peste ani și să se sune și să se reîntâlnească și după terminarea liceului.
Valeriu Băban a vorbit celor prezenți despre „datoria sfântă de a nu uita istoria neamului românesc și marii bărbați care au făurit această istorie și care au ținut piept furtunilor, pentru realizarea celui mai măreț act al românilor: Marea Unire”. Acesta i-a oferit doamnei director Simona Doroftei câteva cărți editate la Cahul, o revistă literară, dar și o cutie de bomboane d ela o celebră firmă din Republica Moldova.
Manifestarea s-a încheiat cu un program artistic susținut de profesori și elevi ai Liceului Teoretic ”Nicolae Iorga”.







