Administratie

Viorel Botea spune că ISJ Brăila a depus un proiect de achiziționare a 160 de tablete pentru elevi fără acces la internet

Viorel Botea spune că ISJ Brăila a depus un proiect de achiziționare a 160 de tablete pentru elevi fără acces la internet

ISJ Brăila a depus zilele trecute la Ministerul Educației și la Comisia Europeană un proiect ce vizează obținerea unei finanțări europene pentru achiziționarea a 160 de tablete pentru elevii care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Programul este destinat în special elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a și urmărește ca aceștia să aibă acces la activitățile și programele educaționale online.

Inspectorul școlar general Viorel Botea a declarat că ISJ Brăila a primit confirmarea oficială că proiectul respectiv va intra in procesul de evaluare.

Este vorba despre apelul pentru proiecte din domeniile sănătății, educației și sprijinului IMM în contextul COVID-19, lansat de Inițiativa Central Europeană. În cadrul acestui proiect au fost alocate 600.000 euro pentru asistență medicală și telemedicină, educație și învățare electronică/ învățare la distanță și suport pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici și mijlocii. Finanțarea maximă pentru un proiect este de 40.000 euro” a spus Viorel Botea.

Botea a precizat că proiectul ISJ Brăila vizează achiziționarea a 160 de tablete pentru elevi care provin din familii cu o situație financiară precară, ce nu au nici laptopuri, tablete și nici măcar telefoane care să le permită accesul la internet și implicit, la activitățile educaționale online care se desfășoară în această perioadă.

Aceste tablete vor ajunge la elevi din localități în care este mai mare numărul copiilor fără posibilități: Mărașu, Frecăței, Tufești, Zăvoaia, Șuțești și Ulmu. Tabletele sunt cu soft încorporat și stație wireless cu abonament gratuit pe 6 luni.

Conform informațiilor furnizate de inspectorul școlar general Viorel Botea, la nivelul județului Brăila sunt circa 2000 de elevi care nu au acces la internet.

Dorim să achiziționăm acest prim lot de tablete, să le dăm copiilor, să vedem care va fi impactul, după care vom face rapid un proiect mult mai mare” a spus Viorel Botea.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •