Politica

Viorel Botea (PMP): Doresc sa implementez programul Euro 500 Pentru Educatie

Viorel Botea (PMP): Doresc sa implementez programul Euro 500 Pentru Educatie

Candidatul PMP la Camera Deputatilor, Viorel Botea spune ca in primul rand ar fi oferit facilitati fiscale tuturor acelor firme care doreau sa vina in Braila și ar fi reparat centrul istoric al Brailei.

Botea spune ca si-ar fi dorit ca centru istoric sa fie un loc in care atat brailenii, cat si firmele care acolo trebuiau sa isi aiba sediile sa isi desfasoare o activitate utila si placuta, atat din punctul de vedere al muncii efective, cat si din punct de vedere al recrearii.

”As fi oferit medicilor conditii optime pentru a veni la Braila, si nu ma refer neaparat la salarizarea care exista, sau la ceea ce s-ar fi putut face in plus in spital, ci ma refer la conditii de viata, pentru ca orice om, dupa o zi de munca, poate isi doreste sa se plimbe in siguranta, sa se plimbe cu placere prin oras, prin municipiu, M-as fi ocupat mai mult de siguranta oamenilor in Braila, de transportul in comun. care de cele mai multe ori lasa de dorit.

Sunt multe alte lucruri pe care le-as fi facut, dar in principiu, asa cum am mai spus, legatura cu marile artere economice ale Romaniei, faptul ca nu exista un antreprenoriat puternic la Braila, si mai mult decat atat, exodul copiilor, tinerei generatii, din Braila, acestea cred ca ar fi fost lucrurile pe care eu le-as fi oprit, printr-un efort combinat impreuna cu toti ceilalti factori de decizie din Municipiu si din Parlament. Ma refer la Deputati sau la Senatori” spune Viorel Botea.

Desi in Brăila, la Camera Deputaților, sunt aproape 100 de candidati pentru unul din cele locuri de deputat, Viorel Botea spune că nu are nici un contracandidat, nici el și nici colegul său care deschide lista de la Senat, pentru că PMP are o lista excelenta de candidati, oricare dintre candidatii de pe lista pot fi pe locul 1, oameni profesionisti din punct de vedere al activitatilor pe care si le desfasoara.

”Din punct de vedere al candidaturilor, consider ca PMP filiala Braila are cei mai buni candidati. Deci noi nu avem contracandidati. Noi avem o echipa, avem 2 liste, atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor, formate din oameni foarte competenti dpdv profesional, cu un profil moral excelent, oameni care de-a lungul anilor, de-a lungul vietii, au demonstrat personal ceea ce pot sa faca, iar acum, cu experienta pe care toti am dobandit-o, putem sa dam oamenilor intr-un fel sau altul, in functie de tot ceea ce se va intampla in comunitate si in general in tara, speranta si certitudinea ca PMP, prin candidatii sai, vor duce la indeplinire dorintele oamenilor si vor crea in Braila un alt climat, un climat mai bun, un climat in care oamenii sa aiba siguranta, oamenii sa aiba locuri de munca, tinerii sa se intoarca si viata cotidiana, specifica perioadei interbelice, sa revina, asa cum a fost odinioara” spune Viorel Botea.

Candidatul PMP la Camera Deputatilor Viorel Botea spune că are mai multe obiective care sunt in domeniul educatiei, in domeniul sanatatii si in domeniul economic.

”In primul rand, imi doresc pentru braileni ca la final de mandat tot ceea ce inseamna retea digitala, tot ceea ce inseamna internet, tot ceea ce inseamna tablete, calculatoare, sa fie disponibile tuturor elevilor si tuturor profesorilor, si  acestea in mod gratuit.

De asemenea, imi doresc sa implementez programul Euro 500 Pentru Educatie, program destinat tuturor copiilor care traiesc in medii defavorizate, un voucher, de fapt, de 500 de euro care poate fi folosit in exclusivitate pentru cumpararea de rechizite, haine, materiale, abonament, specifice doar elevilor. Deci aceste sume nu vor fi folosite decat in acest scop.

De asemenea, in domeniul educatiei, avand in vedere situatia pandemiei din momentul de fata, voi sprijini ca toate scolile sa activeze si sa lucreze atat in online, cat si in mod traditional, in conditii de siguranta maxima dpdv sanitar. Si mai mult decat atat, vreau ca la sfarsit de mandat, profesorii braileni, elevii braileni, sa isi aminteasca cu adevarat de cel care, de-a lungul anilor, a ajutat si a fost alaturi de toti cei care sunt in sistemul educational.

Din punct de vedere al sanatatii, mi-as dori ca la nivelul Brailei sa avem un sistem de sanatate performant, un sistem in care sa nu mai auzim de probleme de coruptie, de lipsuri, de faptul ca medicii nu sunt respectati, de faptul ca pacientii nu sunt respectati, si de faptul ca autoritatile publice locale de cele mai multe ori, discretionar, aleg manageri sau persoane de conducere care nu sunt, dpdv managerial, demne de a ocupa aceste functii, si demne ma refer ca statu profesional.

In plus, imi doresc ca fiecare copil si fiecare profesor sa aiba posibiltatea, in aceasta perioada cel putin, sa fie testat COVID cu teste foarte rapide, pentru ca noi ne dorim sa invatam la scoala. Invatam si online, dar in primul si in primul rand vrem sa fim alaturi unii de ceilalti, sa socializam, sa ne vedem, sa avem grija unii de altii, sa avem grija de copii, iar grija de copii se face in primul rand alaturi si nu printr-un ecran in care mai zambim sau mai facem o lectie. Nu! Deci lucrurile trebuie asezate ep un fagas normal asa cum a fost pana acum invatamantul, dar un fagas in care trebuie sa respectam cu adevarat normele sanitare, impuse de pandemie” spune Viorel Botea.

Din punct de vedere economic, Botea spune ca si-ar dori cateva elemente foarte clare si foarte precise.

 1. Drumul expres Braila-Slobozia, pentru a fi conectati la autostrada.
 2. Din punct de vedere economic voi sprijini ca tot sistemul de irigatii din Braila sa fie refacut in asa fel incat sa nu mai existe niciun fel de problema cu seceta.
 3. De asemenea, mi-as dori ca in Parlamentul Romaniei sa fim sprijiniti in finalizarea podului, indiferent daca aceasta investitie sau acest proiect a fost realizat de altcineva, pentru ca acest proiect este vital pentru Braila.
 4. Si de asemenea, prin toti prietenii si toti cunoscutii pe care ii am, doresc sa realizam la Braila un sistem antreprenorial de calitate, un sistem economic in care toti cetatenii sa se bucure de investitiile firmelor, persoanelor particulare, care doresc sa vina si sa dezvolte Braila.
 5. Si nu in ultimul rand, grija fata de cetatean. Respect fata de tot ceea ce inseamna cetateni ai Brailei. Si aceasta, in primul si in primul rand se va realiza printr-un transport decent, prin conditii normale si firesti si de siguranta.
 6. Repet proiectul pe care l-am mai discutat, refacerea centrului istoric, perla unica a Romaniei, centru istoric care va redefini Braila.

”Activitatea oricarui om, din orice loc, conteaza daca te implici. Peste tot unde am fost, la scoli, la licee, atat in calitate de profesor, cat si in calitate de manager, de inspector sau in orice alta calitate, am incercat sa dau tot ceea ce este mai bun, sa ofer copiilor un exemplu, sa ofer colegilor calitate in educatie, sa ofer tuturor acelora care au fost langa mine un spirit de echipa, un spirit prin care sa rezolvam toate problemele. Eu intotdeauna am fost un om de echipa. Intotdeauna, pe unde am lucrat si in tot ce am realizat, nu am facut altceva decat sa sprijin oamenii, sa sprijin cetatenii. Si  pot sa va dau foarte multe exemple. Poate cei din Sindicatul Invatamantului din Braila pot spune cu siguranta ca in 2011 cel care a salvat sindicatul brailean am fost eu” spune Viorel Botea.

Botea spune ca brailenii ar trebui sa voteze cu el pentru la Camera Deputatilor este singurul candidat care poate sa le ofere cu adevarat ceea ce isi doresc.

”Un respect pe care l-au primit de fiecare data, fapte care totdeauna au fost adevarate si au reprezentat incununarea promisiunilor, si nu in ultimul rand, un exemplu de moralitate, de respect fata de oameni si cu multe lucruri care din trecut isi pot pune amprenta asupra activitatii mele. Parintii mei au fost is ei invatatori, au invatat mii de copii, au fost respectati, iar eu nu am facut altceva decat sa le urmez exemplul si sa incerc, la nivelul zilei de azi, sa le duc mai departe faclia dorintei de a face educatie, de a face bine oamenilor. Toti brailenii ma cunosc foarte bine si stiu ca sunt o persoana care in momentul in care si-a dat cuvantul, si-la respectat. Iar cuvantul meu fata de braileni este urmatorul: voi fi singurul parlamentar de Braila care cu adevarat se va implica in rezolvarea problemelor brailenilor. Ce reprosez colegilor mei sau altor persoane care au fost deputati sau senatori, faptul ca au venit la 4 ani sa viziteze electoratul si sa le ceara votul. Au venit la 4 ani sa le promita minciuni. Fiecare om doreste ca macar o data, la o saptamana, la o luna, la 2 luni, cineva care are o anumita putere, care poate sa faca ceva, sa vina si sa il intrebe de sanatate. V-as da un simplu exemplu: ce s-ar intampla daca in zilele de joi, vineri, sambata si duminica, atunci cand avem activitate in cabinetele parlamentare, sa ajutam 10 persoane? Ce inseamna asta? Inseamna ca la nivelul unui an am ajuta peste 1000 de persoane. La nivelul a 4 ani de mandat am ajuta 5000 de persoane. Avem oare atunci nevoie sa venim si sa-i mintim pe braileni? Nu! Brailenii cu siguranta vor veni si te vor vota pentru ca ai facut ceva pentru ei. Asta este filozofia mea. Nu filozofia de a sta in parlament si de a te juca cu telefonul sau a dormi intr-o liniste pe care numai tu o stii in mintea ta, sau pur si simplu de a face scandal pentru ca altceva nu poti sa faci. Nu! Oamenii isi doresc lucruri concrete. Isi doresc sa fie ajutati si sprijiniti in problemele lor de zi cu zi. SI mai mult decat atat, atunci cand merg pe strada isi doresc sa se simta respectati, atat din punct de vedere al sigurantei, cat si din punct de vedere a unei vieti cotidiene frumoase, intr-un oras frumos. Si nu numai atat, venind si mergand prin oras, sa se simta cu adevarat ca au siguranta zilei de maine. Acestea sunt cateva lucruri pe care vreau sa le fac la Braila, si cu siguranta le voi face, pentru ca multe dintre ele, la nivelul sistemului educational, le-am realizat, iar dumneavoastra stiti foarte bine acest lucru” spune Viorel Botea.

Distribuie postarea
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •