Politica

Viorel Botea: Deținerea funcției de inspector școlar general simultan cu candidatura la președinția CJ nu este de natură să genereze o situație de incompatibilitate

Viorel Botea: Deținerea funcției de inspector școlar general simultan cu candidatura la președinția CJ nu este de natură să genereze o situație de incompatibilitate

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, i-a răspuns coordonatorului organizației municipale a Pro România, Petrea Dorin Silviu, care i-a cerut să demisioneze sau să se suspende din funcție dacă este candidat la alegerile locale din 27 septembrie. Botea spune nu este ilegal să candideze la alegerile locale în timp ce deține funcția de inspector școlar, având și un răspuns de la Agenția Națională de Integritate că cele două calități nu sunt incompatibile.

Viorel Botea spune că sunt multe cadre didactice care candidează la aceste alegeri locale și pe listele altor partide, unul dintre aceștia fiind chiar inspectorul școlar adjunct, care se află pe lista PNL pentru CLM.

Viorel Botea spune că el nu se află în campanie electorală cu ca inspector școlar, iar activitatea sa de acolo nu are nicio legătură cu campania electorală.

”De două luni de zile, eu și colegii mei de la Inspectorat, împreună cu Ministerul Educației căutăm soluțiile pentru ca anul școlar să înceapă în condiții cât de cât normale, având în vedere pandemia. Am discutat cu primarii și am primit asigurări că vor sprijini școlile cu toate materialele necesare pentru ca elementele necesare pentru respectarea condițiilor sanitare impuse de reglementările în vigoare. În plus, cele două proiecte în valoare de peste 80 de milioane de euro vor asigura în întregime necesarul de tablete și accesul la internet al tuturor elevilor care au solicitat acest lucru.” a spus Viorel Botea.

Botea spune că nu are cum să constrângă pe nimeni din sistemul de învățământ să îl voteze, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei sunt candidați ai altor partide.

”Dacă îl deranjează oamenii care au puțin mai multă carte decât el, este problema dumnealui, nu este problema mea. Eu campania electorală mi-am făcut-o de mult timp. Provin dintr-o familie de cadre didactice, cărora ne-au trecut zeci de generații de elevi prin mână, iar ca inspector școlar am făcut lucruri care se cunosc și de care sunt mândru. Asta înseamnă campanie electorală. Campania electorală nu înseamnă să mă leg de domnul X sau de domnul Y, de la alte partide, care încearcă să-și facă imagine atacându-mă pe mine, ca să-l bag în seamă” a mai spus Viorel Botea.

Reamintim că Viorel Botea candidează pentru funcția de președinte al CJ Brăila din partea PMP, iar Dorin Petrea este candidat din partea Pro România la primăria Municipiului Brăila.

Nu este ilegal să ocup acest post, nu este ilegal să candidez, nu trebuie să-mi dau demisia și nici să mă suspend din funcție, așa cum vrea domnul respectiv. Eu am în Inspectorat șase persoane care sunt candidați ai diverselor partide; să ne dăm toți demisia? Să ne suspendăm toți?

Chiar am discutat cu toții și am stabilit foarte clar: noi ne desfășurăm activitatea politică de la ora 16:00 și până la ora 8 dimineața. La ora 8 dimineața venim la Inspectorat și ne ocupăm strict de chestiunile profesionale”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •