Sport

Viitorul Ianca câștigă primul meci de la revenirea în Liga a 3-a

Viitorul Ianca câștigă primul meci de la revenirea în Liga a 3-a

Viitorul Ianca a debutat cu o victorie în noul sezon din Liga a 3-a, la fel cum a făcut-o și în urmă cu 10 ani, la ultima participare în al treilea eșalon fotbalistic. Echipa pregătită de Laurențiu Ivan a câștigat cu 1-0 (1-0) meciul cu CS Tunari, una dintre echipele cu pretenții din seria a II-a.

Meciul a început într-un ritm alert, iar în minutul 9 gazdele au deschis scorul. Alin Radu a scăpat spre poartă, din centr a intrat în lateral dreapta și din unghi a trimis un șut centrare pe colțul lung, peste portarul Fulga, 1-0. Oaspeții au preluat inițiativa, având o posesie mai bună, dar gazdele au ripostat. În minutul 14 Cazan a șutat de la 22 de metri, dar portarul oaspeților a reținut de la colțul lung, în doi timpi. În minutul 19 Vasile a șutat de la distanță, dar peste poarta lui Mitrea. În minutul 22 Dima a executat o lovitură liberă de la 22 de metri și a șutat peste zid, dar și peste poartă. În minutul 30 Iordache, de la oaspeți, a trimis cu capul, din 8 metri, peste poarta lui Mitrea. Un minut mai târziu Dima a executat o lovitură liberă din preajma careului, dar mingea a trecut puțin peste poartă. Oaspeții au încercat să se apropie de poarta lui Mitrea, dar apărarea gazdelor s-a descurcat foarte bine și nu a lăsat culoare spre poartă și scorul la pauză a rămas 1-0.

În repriza a doua oaspeții au intrat mai determinați și cu dorință de a egala, dar atacurile lor s-au oprit în apărarea bine organizată a echipei din Ianca. În minutul 65 Dima a executat o nouă lovitură liberă de la 18 metri, dar șutul său a fost deviat în corner de Fulga. În minutul 73 Postoea a alunecat și a pierdut o minge la 30 de metri, cristea a recuperat și a pătruns pe partea dreaptă, dar centrarea sa în fața porții a fost reținută de Mitrea. În minutul 75, Dima a avut o nouă lovitură liberă
după un fault obținut de Cazan, dar de data aceasta a șutat în zid.

Minutul 78 avea să aducă două ocazii, câte una la fiecare poartă. Mai întâi Olenic a șutat de la 18 metri în bara din dreapta portarului Fulga, apoi oaspeții au pornit pe contraatac. Neculai a scăpat spre poarta lui Mitrea, dar a fost ajuns de Stănciulescu care l-a deposedat corect la marginea careului. Până la final oaspeții au alergat după egalare, dar jucătorii lui Ivan a știut să țină mingea departe de propria poartă și și-au trecut în cont toate cele trei puncte.

Viitorul Ianca: Mitrea – L. Coteț, G. Preda, Ad. Postolea, Stănciulescu – Colniceanu (min. 90 Păvălache), Olenic, M. Dima, A. Radu (min. 46 M. Coman) – Al. Buzatu – D. Cazan (min. 76 Ndigwe).

Etapa viitoare, sâmbătă, 31 august, de la ora 18.00, Viitorul Ianca va juca tot pe teren propriu, cu Metalul Buzău.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •