Sport

Viitorul Ianca a câștigat derby-ul județean din Liga a 3-a, cu Dacia Unirea Brăila

Viitorul Ianca a câștigat derby-ul județean din Liga a 3-a, cu Dacia Unirea Brăila

Dacia Unirea Brăila și Viitorul Ianca au oferit un meci cu de toate în ultima etapă a turului Ligii a 3-a. Partida disputată pe stadionul din Însurăței a avut două goluri, un cartonaș roșu și un penalty ratat, dar și alte câteva situații periculose de poartă.

Dacia Unirea a reușit contraperformanța de a nu marca nici în acest meci, chiar dacă au avut o lovitură de la 11 metri în minutul 19. Jean Essomba a executat ca un amator și Mitrea a respins. În prima repriză Dacia Unirea a mai avut câteva faze fixe, cu mingii aruncate în careu, dar care nu au găsit jucătorul care să trimită mingea în poartă sau mingea s-a dus pe direcția portarului.

În primele 45 de minute ale meciului, Viitorul Ianca a avut două mari ocazii de a deschide scorul, dar Alin Radu și Colniceanu au trimis cu capul din câțiva metri peste poarta lui Tudor și scorul la pauză a rămas 0-0, dar Dacia Unirea a terminat prima repriză cu un om mai puțin. marius Moroianu a primit al doilea galben în minutul 41, pentru un fault la centrul terenului asupra lui Mucuță, după ce pe primul îl primise pentru proteste.

Repriza a doua a început și s-a terminat cu oportunități de a marca ale Daciei Unirea, dar Essomba nu a avut nici în aceste situații cele mai pune soluții.

În minutul 53 Necoară a executat o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta și a trimis în careu la bara a doua, de unde Dima, cu o execuție acrobatică, a retrimis în fața porții și Gabriel Preda a împins mingea din 3 metri în poarta goală, 0-1. 

În minutul 68, după o cursă a lui Alin Radu, acesta a centrat pentru Colniceanu, care a trimis la colțul scurt, dar Tudor a reținut. 

În minutul 73 Cosentino a pătruns pe partea stângă a intrat în careu, dar în locul unui șut din colțul careului a continuat să avanseze și a intrat în unghi, apoi a fost blocat de fundașii echipei din Ianca. 

În minutul 79 Dima l-a găsit bine cu o pasă în marginea careului pe Coman, acesta a preluat și i-a retrimis lui Marius Dima venit din spate, iar șutul acestuia de la 14 metri s-a dus în plasa porții lui Tudor, la colțul lung, aproape de vinclu, 0-2. 

Dacia Unirea Brăila: Tudor – Libotte, Moroianu, Cosentino – V. Robu (min. 66 Fatai), F. Bady, D. Mihalcea, St. Sava – R. Cristea (min. 61 Soare), Essomba 

Viitorul Ianca: Tudor – Coteț, Necoară, Preda, Cireașă – Colniceanu (min. 87 Moroșan), M. Dima, Olenic (min. 63 Ndigwe), Păvălache (min. 72 Buzatu) – A. Radu, D. Mucuță (min. 46 M. Coman).

Viitorul Ianca va intra în vacanța de iarnă cu 25 de puncte și golaveraj 18-18, cu care speră să poată petrece sărbătorile de iarnă pe locul 6, dacă SC Popești Leordeni nu va câștiga mâine meciul de pe teren propriu cu CS Tunari. În schimb, Dacia Unirea va intra în vacanță de pe locul 15, cu doar 8 puncte și fără gol marcat de 6 etape. 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •