Sport

Viitorul Ianca a câștigat cu 2-0 în deplasarea de la CSM Bacău

Viitorul Ianca a câștigat cu 2-0 în deplasarea de la CSM Bacău

Viitorul Ianca a încheiat anul 2020 cu o frumoasă victorie în deplasarea de la CSM Bacău, scor 0-2 (0-2). Chiar dacă au jucat fără Mitrea și Stănciulescu, iar Cosmin Necoară a fost pe bancă doar în calitate de director sportiv, alături de Victor Olenic, care a ținut loc de antrenor în absența lui Laurențiu Ivan, suspendat după eliminarea din meciul cu CSM Focșani 2007, Viitorul Ianca a dominat clar meciul de pe stadionul Letea Veche din Bacău și putea să câștige și mai categoric.

Echipa din Ianca a început determinată meciul din deplasarea de la Bacău, cu scopul de a recupera punctele pierdute în restanța de miercuri, pe teren propriu cu CSM Focșani 2007. Primul șut periculos la poarta gazdelor a fost în minutul 8, când Dima a șutat de la 18 metri, peste poartă. Gazdele au avut și ei o șansă de gol, la o lovitură liberă în care mingea a fost centrată în careu, portarul Dinu a ieșit și a boxat în față, dar Priboi a șutat de la marginea careului, din vole, mult peste poartă. În minutul 19 Priboi i-a pasat lui D. Preda, acesta a pătruns în careu, dar Dinu a ieșit și a blocat șutul atacantului gazdelor. Trei minute mai târziu Adăscăliței a executat o lovitură liberă de la 26 de metri, dar a trimis peste poarta lui Dinu.

În minutul 23 Alin Radu a centrat de pe dreapta, din apropierea colțului terenului, mingea a ajuns în careu la Dragoș Mucuță care a fost faultat la 8 metri de poartă de Strat. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Laurențiu Iorga în stânga portarului Bartok, care chiar dacă a ghicit colțul nu a putut evita golul, 0-1 din minutul 24.

În minutul 29 Iorga a trimis o pasă în adâncime pentru Alin Radu, acesta a ajuns până la marginea careului, dar, talonat de Mocanu, a lovit slab mingea și șutul său de la 16 metri a fost reținut de portarul gazdelor.

În minutul 32, oaspeții au respins un atac al celor de la Bacău, Iorga a trimis o nouă pasă în adâncime pentru Alin Radu, acesta a trecut în viteză de un fundaș advers, l-a driblat și pe portar și a trimis în poartă din colțul careului de 6 metri, 0-2.

În minutul 42 Mucuță a șutat de la circa 30 de metri, mingea fiind deviată de un jucător al celor de la Bacău în corner. Lovitura de la colț, executată de Dima, a depășit portarul dar și grupul de jucători aflat în careu, apoi Mucuță a recuperat în lateral și i-a pasat lui Chivu, însă mingea aruncată de acesta în careu nu a găsit nici un coechipier și Bartok a reținut.

La pauză Viitorul Ianca a intrat cu un avantaj de două goluri, după o repriză bună, în care s-a apărat exact și a răspuns cu contraatacuri care au creat panică la poarta celor din Bacău.

Prima oportunitate de a marca în repriza secundă a aparținut gazdelor, dar lovitura liberă executată de Adăscăliței, de 16 metri, a trecut mult peste poarta apărată de Dinu.

În minutul 61 Iorga a primit o pasă în careu, în urma unei lovituri libere bătute de Dima, l-a fentat pe Popa și a șutat cu dreptul, însă mingea a trecut paralel cu poarta. În minutul 66 Ungurenașu a șutat de la circa 25 de metri, puțin peste poarta apărată de Dinu. Un minut mai târziu, Iorga a intrat în careu, l-a driblat pe Toma și cade în careu, dar arbitrul nu a acordat nimic.

În minutul 75 Paul Ioan a încercat poarta gazdelor cu un șut de la 25 de metri, iar mingea a trecut puțin pe lângă vinclul din stânga portarului gazdelor.

În minutul 83 Iorga ratează a treia sa ocazie de a-și trece numele pe lista marcatorilor. Acesta a primit o pasă în adâncime și a șutat de la 8 metri, pe colțul lung, dar mingea a trecut din nou paralel cu poarta.

Ultima ocazie de gol a meciului a fost în minutul 90+4, când Rareș Cristea a șutat de la 17 metri, dar mingea a fost deviată în corner.

Viitorul Ianca: Al. Dinu – Colniceanu, G. Preda, Ad. Postolea, Coteț (min. 72 Cireașă) – L. Iorga, P. Ioan, M. Dima (min. 80 Cr. Irimia), C. Chivu (min. 46 R. Băcanu) – A. Radu (min. 90 Buzatu), D. Mucuță (min. 90 R. Cristea).

Astfel, Viitorul Ianca termină sezonul de toamnă pe locul 5, cu 16 puncte, cu 4 victorii, 4 remize și două înfrângeri. De menționat că ambele înfrângeri ale celor de la Viitorul Ianca au fost pe teren propriu, cu același scor, 0-1, cu SC Oțelul Galați și CSM Focșani 2007.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •