Sport

Victorie pentru HC Dunărea în primul meci din dubla manșă cu Viborg

Victorie pentru HC Dunărea în primul meci din dubla manșă cu Viborg

În primul meci din turul III al Cupei EHF Liga Europa, HC Dunărea Brăila a produs o frumoasă surpriză reușind să câștige cu 26-24 (13-12) în fața mult mai titrate echipe daneze, Viborg HK. Echipa brăileană, încurajată de la stația de amplificare de cântecele galeriei, a reușit să încurce toate calculele și au arătat că pe teren nu joacă numele echipei și palmaresul și valoarea și forma de moment a jucătoarelor.

Partida a fost una echilibrată, în care niciuna dintre echipe nu s-a distanțat la mai mult de 3 goluri, cu perioade de cădere în joc a ambelor echipe și cu întoarceri de rezultat. Viborg a condus cu două goluri, scor 4-6 în minutul 11, dar Brăila a întors scorul în 5 minute și conducea cu 9-6 în minutul 16. la rândul ei, Dunărea a avut 10-7, iar în minutul 23 oaspetele au egalat la 10. Scorul primelor 30 de minute a fost stabilit în de Elena Dache în minutul 30 și Brăila a intrat la vestiare cu avantaj de un gol.

Udriștioiu a marcat primul gol al reprizei a doua de la 7 metri, și având un minut de dublă superioritate numerică pe teren a reușit să se distanțeze din nou la 3 goluri, scor 16-13. Viborg a revenit în 3 minute și în minutul 37 a egalat la 16. După ce Brăila a avut două goluri avans, 20-18, Viborg a egalat din nou la jumătatea reprizei a doua, scor 20-20. Dache a marcat pentru 21-20, dar în minutul 49 Viborg a trecut din nou la conducere, scor 21-23.

În minutul 50 danezele au pierdut-o pe Majbritt Hansen, care a primit cartonașul roșu pentru 3 eliminări de două minute și în două minute Udriștioiu a înscris de două ori și a restabilit egalitatea, iar în minutul 55 Dmitrovic a adus Brăila din nou la conducere. Jorgensen a egalat la 24 în minutul 56, dar în ultimele 4 minute ale meciului Dunărea a înscris de două ori fără să mai primească gol și s-a impus cu 26-24, devenind astfel favorită la calificarea în grupele EHF Liga Europa.

HC Dunărea Brăila: Aneta Udriștioiu – 10 goluri, Marina Dmitrovic -3, Elena Dache -3, Bianca Tiron -2, Jovana Sazdovska -2, Tamires Morena de Araujo -2, Nicoleta Safta -2, Alina Czeczi -1 și Mădălina Zamfirescu -1. În poartă, Elena Șerban și Ljubica Nenezic au avut câte 4 intervenții reușite. Au mai jucat: Gabriella Bucur, Cătălina Preda, Maria Kanaval, Bojana Milic.

Viborg: Haugsted -6 goluri, Amalie Hansen -5, Jorgensen -5, Stokholm -2, Hogdahl -2, Stromberg -1, Lund -1, Sane Hansen -1, Ostlund -1. Portărița Anne Kristensen a avut 11 intervenții reușite. 

Duminică, 22 noiembrie, de la ora 13.15, tot în Sala Polivalentă danubius din Brăila, se va juca meciul retur, transmis în direct pe Digispor, Telekomsport, Looksport.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •