Sport

Victorie mare pentru CS Făurei în fața celor de la Progresul Spartac

Victorie mare pentru CS Făurei în fața celor de la Progresul Spartac

CS Făurei a luat o opțiune serioasă de a se salva de la retrogradare după victoria pe teren propriu cu Progresul Spartac București. Echipa fraților Nicoliță au reușit să câștige toate cele trei puncte cu singura echipă care a învins pe Rapid București în acest sezon.

CS Făurei, aflată la primul sezon în liga a 3-a, a bifat a opta victorie în campionat și are un avans de 7 puncte de primul loc sub linia retrogradării, ocupat acum de Sportul Chiscani.

După victoria categorică din etapa trecută cu Sportul Chiscani, Progresul Spartac a crezut că pot continua evoluțiile foarte bune din acest retur și la Făurei. Cu mai multe absențe în lot, antrenorul Andrei Erimia a renunțat la sistemul cu trei fundași centrali folosit în partidele anterioare.

Determinarea și ambiția celor de la Făurei, susținuți de circa 200 de spectatori, au făcut ca aceștia să poată reveni după ce au fost conduși la pauză cu 1-0. Oaspeții au deschis scorul în minutul 24. Ciprian Stanciu a transformat un penalty acordat pentru un fault asupra lui Tudorache.

În minutul 54 a venit însă execuția „la vinclu” a lui Bănel Nicoliță, dintr-o lovitură liberă din preajma careului. Gazdele au prins curaj, chiar dacă Edi Radu și Curt puteau să readucă rapid echipa oaspete în avantaj dar au șutat pe lângă poarta apărată de Stavrev. În minutul 77 Dragomir a recuperat o minge la centrul terenului a scăpat spre poartă și i-a pasat lui Vali Apostol, care a marcat pentru 2-1. La acest scor echipa din Făurei a încercat să-și conserve avantajul, cele trei puncte fiind mai importante decât spectacolul fotbalistic. În prelungirile partidei oaspeții au mai cerut un penalty pentru o ținere în careu, dar arbitrul nu le-a mai acordat progresiștilor al doilea penalty.

CS Faurei si-a dorit un rezultat bun în fața Progresului Spartac și au reușit să rămână concentrați și agresivi chiar și când scorul le-a fost nefavorabil, iar când au avut ocazia au finalizat inspirat.

CS Făurei: G. Stavrev – M. Mocanu (min. 54 Băicoianu), G. Bârsănel, B. Nicoliță, S. Agache – D. Percă, V. Apostol, F. Roată, G. Dragomir – A. Pușcașu (mi. 87 Drezaliu), S. Nicoliță.

Progresul Spartac București: Răduță – Vlad (54 B. Grigore), Parfeon, Lolescu, A. Grigore – Stanciu, Geană – Dițu (46 E. Radu, 73 Cazaciuc), Curt, Dorobanțu (73 Turbatu) – Tudorache.

CS Făurei se menține pe locul 9, cu 29 de puncte, iar etapa viitoare, miercuri, 8 mai, de la ora 18.00, va juca în deplasare cu CS Popești – Leordeni.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •