Sport

Victorie în stil italian pentru Viitorul Ianca în meciul cu FCSB 2

Victorie în stil italian pentru Viitorul Ianca în meciul cu FCSB 2

Viitorul Ianca a câștigat meciul din etapa a IV-a a Ligii a 3-a cu FCSB2 cu scorul de 1-0. Echipa pregătită de Laurențiu Ivan a marcat golul victoriei din penalty, în ultimul minut din timpul regulamentar de joc.

Meciul de pe stadionul Ștefan Vrăbioru din Ianca a fost unul destul de echilibrat, cu ambele echipe bine organizate în defensivă, astfel că ocaziile mari de gol au fost destul de puține.

Prima încercare a porții adverse a aparținut celor de la FCSB 2, în minutul 11, când Ardelean a șutat de la 20 de metri pe lângă poarta lui Mitrea. În minutul 13 Daniel Cazan a șutat din interiorul careului, lateral dreapta, dar șutul său a trecut puțin peste poarta apărată de Udrea.

În minutul 29 Ardelean a încercat un șut de la circa 25 de metri, dar pe centrul porții, și Mitrea a reținut în doi timpi. În minutul 33 Leonard Coteț a obținut o lovitură liberă de la 22 de metri lateral dreapta. Cosmin Necoară a executat direct pe poartă, pe colțul scurt, dar Udrea a scos de sub transversală.

Cea mai frumoasă acțiune ofensivă a primei reprize a avut loc în minutul 42, când după o combinație în trei, Păvălache, Cazan, Buzatu, ultimul a șutat din marginea careului, însă a fost blocat de Lixandru și scorul la pauză a rămas 0-0.

Prima ocazie de gol a reprizei a doua a aparținut oaspeților în minutul 48. Cristian Enache a pătruns în careul gazdelor, dar șutul său a fost blocat de Postolea care a deviat în corner. În minutul 68 Prasacu a intrat în careu și a șutat spre poartă, dar Mitrea a respins. În minutul 77 Romeo Niță a pătruns spre careul celor de la Ianca după ce l-a depășit pe Necoară, dar s-a încurcat în minge și a fost deposedat.

Viitorul Ianca a cerut un penalty la pătrunderea lui Mucuță, în duel cu Moglan, dar arbitrul a considerat teatrală căderea în careu a atacantului brăilean și i-a arătat acestuia cartonașul galben pentru simulare.

Finalul de meci a aparținut gazdelor. În minutul 85 Neoară a centrat de pe stânga, la bara a doua, de unde Coteț a trimis cu capul, dar mingea a trecut prin fața porții și a ieșit în aut de poartă. Două minute mai târziu Coteț a trimis un șut centrare pe colțul scurt, dar Udrea a reținut.

În minutul 88 Ardelean a încercat să-l învingă cu un șut de la 22 de metri pe Mitrea, dar portarul de la Viitorul Ianca a reținut. În minutul 89, la o acțiune pe partea dreaptă a celor de la Ianca, centrarea lui Coteț a fost deviată cu mâna de Botezatu și arbitrul a dictat penalty pentru gazde. Cosmin Necoară a executat lovitura de pedeapsă și a trimis sub transversală, fără speranțe pentru portarul Udrea. A fost golul care a adus victoria celor de la Viitorul Ianca, care a ajuns la 3 victorii cu scorul de 1-0 în primele 4 etape ale seriei a II-a din Liga a 3-a. Marius Coman a avut ultimul șut pe poartă al meciului, în minutul 90+4, dar șutul acestuia de la 25 de metri a fost respins în corner de Udrea. În urma cornerului jucătorii gazdelor au reușit să țină de minge și să conserve rezultatul.

Viitorul Ianca a jucat în formula: Mitrea – Coteț, Postolea, Stănciulescu, Necoară – Păvălache, Olenic, Ndigwe (min. 90+3 Mardale), Alin Radu (min. 67 Mucuță) – Daniel Cazan (min. 90+1 Marius Coman), Alexandru Buzatu (min. 79 Colniceanu).

Viitorul Ianca a urcat pe locul 5 în clasamentul seriei a II-a din Liga a 3-a, cu 9 puncte, la un punct de primele două clasate, Unirea Slobozia și CS Afumați, și la egalitate de puncte cu CS Tunari și Metalul Buzău. În etapa viitoare, sâmbătă, 21 septembrie, Viitorul Ianca va juca în deplasare la Mostiștea Ulmu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •