Sport

Victorie importantă pentru HC Dunărea

Victorie importantă pentru HC Dunărea

HC Dunărea Brăila a învins cu 30-24 pe Măgura Cisnădie și s-a apropiat la două puncte de CSM Gloria Buzău, ocupanta locului 3 în Liga Florilor. Rezultatul este cu atât mai îmbucurător pentru echipa lui Neven Hrupec cu cât echipa din Cisnădie venea la Brăila după o victorie la 3 goluri diferență în fața campioanelor de la SCM Rm. Vâlcea.

Elena Dache a deschis și a închis tabela, iar Bianca Tiron a fost din nou principala ”gură de tun” a echipei brăilene. Un rol important l-au avut și portărițele, Marina Razum, până când s-a accidentat, la scorul de 10-7 pentru Dunărea, dar mai ales Gabriela Dobre, care au avut multe intervenții reușite în momente importante ale jocului.

Măgura Cisnădie nu a condus decât o singură dată, scor 2-3 în minutul 7, după care Dunărea a condus tot meciul, distanțându-se la 5 goluri încă din finalul primei reprize, scor 14-9. În partea a doua oaspetele s-au apropiat de câteva ori la două goluri și au avut chiar și oportunitatea de a veni doar la un singur gol în spatele echipei brăilene, dar apărarea și-a făcut treaba. În finalul partidei HC Dunărea a rupt total echilibrul și s-a distanțat pe tabela de marcaj, meciul terminându-se cu scorul de 30-24, după un meci frumos și destul de încins până spre final.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Bianca Tiron -10 goluri, Aneta Udriștioiu -6, Nicoleta Safta -4, Elena Dache -3, Morena Tamires -3, Marina Dmitrovic -2, Alina Czeczi -1 și Claudia Constantinescu -1. Au mai jucat: Marina Razum, Gabriela Dobre, Elena Șerban -portari, Mirabela Coteț, Gabriella Bucur, Natasa Krnic și Ștefania Epureanu. 

Pentru Măgura Cisnădie au marcat: Ada Moldovan -5, Roxana Gatzel -4, Natalia Vinyukova -4, Maria Panic -3, Dijana Ujkic -3, Cristina Nan -2, Andreia Predoi -1, Ana Maria Tănasie -1, Diana Predoi -1. 

HC Dunărea Brăila va juca marți, 25 februarie, de la ora 18.00, pe teren propriu cu CSM București, partidă jucată în avans și care contează pentru etapa a 19-a. Sâmbătă, 29 februarie, de la ora 11.00, fetele de la HC Dunărea vor juca în deplasare la CSU Cluj Napoca, după care campionatul se va întrerupe până la începutul lunii aprilie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •