Sport

Victorie cu emoții pentru Dunărea Brăila în etapa a V-a a Ligii Naționale

Victorie cu emoții pentru Dunărea Brăila în etapa a V-a a Ligii Naționale

HC Dunărea Brăila a încheiat seria de 4 meciuri de la turneul de la Sf. Gheorghe cu o victorie, 22-20 (11-10) în fața celor de la CSM Slatina. Și în acest meci victoria a fost cu multe emoții, șansa fiind că în ultimele 8 minute slătinencele nu au mai marcat nici un gol.

Prima repriză a început cu echipa din Slatina la conducere, dar și cu 3 goluri în mai puțin de două minute. După începutul fulminant, al patrulea gol al meciului a fost marcat de Slatina abia în minutul 9, iar golul 2 al Dunării Brăila a venit abia în minutul 10. La jumătatea primei reprize CSM Slatina conducea cu 6-4, dar în minutul 20 Dunărea Brăila a trecut pentru prima dată la conducere, scor 6-7, după un gol marcat pe contraatac de Alina Czeczi. Seria bună a Brăilei a continuat și în minutul 24 echipa lui Hrupec conducea cu 3 goluri, scor 6-9. Echipa din Slatina a marcat golul 7 după 9 minute în care nu a înscris. Fetele Victorinei Bora au reușit să revină și au egalat la 10, însă cu 3 secunde înaintea pauzei Alina Czeczi a marcat golul care a făcut ca Brăila să intre în avantaj la finalul primelor 30 de minute, scor 10-11.

Repriza secundă a început cu echipa brăileană mult mai atentă în faza de atac și cu o apărare agresivă, iar în minutul 36 avansul a crescut la 5 goluri, scor 11-16 după un gol din poartă în poartă marcat de Ljubica Nenezic. Începutul fulminant s-a stins repede, pentru că în minutul 44 Popescu a marcat cu noroc de la 7 metri și a egalat la 16. În doar 20 de secunde Brăila a înscris de două ori, prin Kanaval și Czeczi, dar din nou Brăila a căzut, astfel că de la 17-20 s-a ajuns la 20-20 în minutul 52, Din acel minut fetele pregătite de Bora nu au mai marcat nici un gol, o contribuție importantă având atât apărarea Brăilei cât și portarul Nenezic, în timp ce Brăila a mai marcat de două ori, prin extremele Alina Czeczi și Aneta Udriștioiu, astfel că rezultatul final a fost CSM Slatina – HC Dunărea Brăila20-22 (10-11).

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Czeczi -7, Maryia Kanaval -3, Bianca Tiron -2, Aneta Udriștioiu -6, Mădălina Zamfirescu -2, Ljubica Nenezic -1, Bojana Milic-1. Au mai jucat: Elena Șerban, Ioana Bălăceanu, Cătălina Preda, Gabriella Szucz, Morena Tamires, Marina Dmitrovic, Jovana Sazdovska, Nicoleta Safta.

Pentru CSM Slatina au marcat:Popescu 8, Chitacu 3, Tămaș 3, Cârligeanu 2, Ostase 2, Stoicănescu 2.

La finalul meciului, Neven Hrupec, a spus: ”În final, suntem satisfăcuți cu punctele pe care le-am obținut, chiar dacă cred că am fi meritat mai mult cu Zalăul, când am pierdut în ultimele secunde. Am avut puțin timp de pregătire a meciurilor, dar am supraviețuit și vom face acasă o analiză a ceea ce a mers bine și ce nu la acest turneu. Știam că vom avea un meci greu cu Slatina, am pus multă inimă în joc, mai ales în apărare, dar în atac am făcut prea multe greșeli.”

După 5 etape în Liga Florilor, HC Dunărea Brăila ocupă locul 6 în clasament, cu 12 puncte, golaveraj 120-100.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •