Politica

Vezi cine sunt candidații votați pentru primele poziții pe listele PNL Brăila la alegerile parlamentare

Vezi cine sunt candidații votați pentru primele poziții pe listele PNL Brăila la alegerile parlamentare

Noul Birou Permanent Județean al PNL Brăila s-a întrunit în această seară pentru a vota candidații la alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 6 decembrie 2020. Votul a fost secret și a fost acordat celor care și-au depus candidaturile în cadrul partidului.

Listele PNL pentru Camera Deputaților și Senat vor fi validate de Colegiul Director Județean din care pe lângă membrii BPJ fac parte și președinții de organizații din județ, apoi vor fi transmise spre validare în ședința Biroului Permanent Național al PNL care va avea loc duminică 18 octombrie.

În urma voturilor acordate de cei 19 membrii ai BPN prezenți, pe prima poziție la Senat ar urma să candideze Alexandru Bucălău, secretarul general a partidului, care a fost ales consilier județean la alegerile din septembrie, care deși a fost pe locul 12 pe lista de la Consiliul Județean va deveni consilier după retragerile lui Alexandru Dănăilă și Anamaria Necoară. Bucălău a obținut 11 voturi. Pe următoarele două locuri la Senat s-au clasat Alexandru Dănăilă, fost președinte al PNL Brăila, și primarul comunei Surdila Greci, Ionel Meiroșu.

La Camera Deputaților, pe primul loc a fost votat Alexandru Popa, ales consilier județean la alegerile locale din septembrie, care a primit 16 voturi. Pe locul 2, cu 14 voturi, s-a clasat actualul deputat PNL, Vasile Varga. Ceilalți candidați au obținut mult mai puține votri decât primii doi. Printre cei care și-au mai depus candidaturile pentru camera Deputaților au fost actualii parlamentari Antoneta Ioniță și Emilia Meiroșu, Florin Cîrligea.

Din Biroul Permanet Județean al PNL fac parte, președintele interimar Cătălin Boboc, cei trei deputați în funcție, cei 13 primari aleși pe 27 septembrie, secretarul general Alexandru Bucălău, președintele organizației persoanelor de vârsta a 3-a, care a fost reprezentat de fostul consilier municipal Petrică Popa, iar din partea organizației de tineret a fost mandatat să voteze Alexandru Popa, în absența de la ședință a Danielei Pascale. A lipsit de la acest vot primarul comunei Salcia Tudor, Florin Moroiu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •