Silviu Mares 28 decembrie 2012
Vezi aici care este culoarea anului 2013
Vezi aici care este culoarea anului 2013
Vezi aici care este culoarea anului 2013

Verdele smarald a fost desemnata culoarea anului 2013, au anuntat reprezentantii companiei americane Pantone, care incepand din 2000, dezvaluie in fiecare an nuanta sau culoarea care va fi favorizata in urmatoarele 12 luni in industria modei, industria obiectelor decorative si industria produselor cosmetice. Astfel, pentru 2013, nuanta verde smarald a fost aleasa culoarea anului.

„Cu toate fatetele si stralucirea sa, verdele smarald exercita o fascinatie deosebita asupra oamenilor din negura timpurilor. Dintr-un punct de vedere simbolic, el evoca claritatea, reinnoirea si reintinerirea, elemente vitale intr-o lume foarte complexa”, a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute.

Adeseori asociata cu piatra pretioasa omonima, culoarea smarald ii face pe oameni sa se gandeasca la lux si sofisticare.

Verdele smarald succede nuantei Tangerine Tango (o nuanta de rosu-orange), selectionata pentru aerul ei energic, ideal pentru „a-si incarca bateriile si pentru a merge inainte”, dupa cum anunta anul trecut compania Pantone.

Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania Pantone studiaza influenta pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizarile lor in industria cinematografica si cea de divertisment, in colectiile de arta de pe Glob, dar si in ceea ce priveste destinatiile de vacanta in voga.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.