Social

Verificari efectuate de ITM Braila la angajatorii unde s-au depistat mai multe cazuri de infectari cu COVID-19

Verificari efectuate de ITM Braila la angajatorii unde s-au depistat mai multe cazuri de infectari cu COVID-19

ITM Braila initiaza in aceasta perioada actiuni de control a marilor angajatori din Braila pentru a verifica masurile luate in vederea prevenirii  și răspândirii virusului SARS Cov-2, in scopul asigurarii sanatatii si securitatii lucratorilor.

Astfel in data de 15.07.2020 a fost verificata SC Yazaki Romania, punct lucru Braila, cu un numar de aproximatox 3400 de salariati si in data de de 20.07.2020 S.C. Enterprises et Co Bucuresti- Filiala Braila si SC Enter 2 SA Braila, ultimile doua unitati fiind inchise temporar datorita aparitiei numeroaselor cazuri de COVID-19.

In cazul S.C. YAZAKI unitatea  a adoptat efectuarea triajului epidemiologic pentru toti angajatii prin termometrizare la accesul in unitate si a instituit obligativitatea purtarii de masti pe teritoriul Yazaki, aceasta fiind insotita in mod obligatoriu, de viziera, in aria de productie si igienizarea mainilor in mod frecvent  cu substante dezinfectante.

De asemenea, s-a dispus instruirea  tuturor angajatilor si a tuturor  subcontractorilor, prestatorilor de servicii,  privind modul de prevenire si combatere COVID 19, afisarea regulilor de preventie pe toate panourile de informare din incinta fabricii, folosirea statiei de difuzare interne pentru promovarea regulilor de preventie, precum si asigurarea  soluțiilor de dezinfectare manuală (solutii pe baza de alcool pentru dezinfectare) in spatiile comune, cum ar fi cantina, rampe incarcare –descarcare marfa, etc.

Totodată, s-au luat masuri pentru curatarea, dezinfectarea si igienizarea zilnica, folosind produse dezinfectante, pentru vehiculele de transport, in mod deosebit in zone utilizate in mod frecvent: manere, bare de sustinere, etc. precum si a zonei de servire a mesei, dar si toaletelor.

Au fost numiti coordonatori de securitate din randul angajatilor, care verifica respectarea tuturor regulilor. De asemenea, au fost numiti responsabili de transport din randul angajatilor cu atributii  de masurare a temperaturii corporale, distribuire dezinfectanti, distribuire  masti de protectie. La utilizarea mijloacelor de transport, urcarea se va face pe usa din fata, iar coborarea doar pe usa din spate, acolo unde este posibil. La urcare, locurile din mijocul de transport se vor ocupa treptat, din spate in fata, respectand distantarea sociala.

In cazul S.C. Enterprises et Co Bucuresti- Filiala Braila si SC Enter 2 SA Braila, facem mentiunea ca in perioada 30.06.2020-13.07.2020 cele doua unitati au avut activitatea suspendata, iar in perioada 14.07-17.07.2020 salariatii care trebuiau sa se prezinte la serviciu, au fost evidentiati in concediu de odihna si in data de 20.07.2020 s-a inceput activitatea cu un numar de 334 de salariati” a precizat Liviu Arhire, inspector sef al ITM Braila.

Si la aceasta unitate s-a instituit masura de efectuare a triajului epidemiologic pentru toti angajatii prin termometrizare la accesul in unitate dar si obligativitatea purtarii de masti si igienizarea mainilor in mod frecvent  cu substante dezinfectante. de asemenea, se asigura  soluții de dezinfectare manuală (soluții pe bază de alcool pentru dezinfectare) în spatiile comune.

Totodată, s-a dispus marirea capacitatii mijloacelor de transport astfel incat transportul salariatior sa se efctueze in conditii optime.

Urmare a verificarilor efectuate au fost facute recomandari care prevad ca in contractele incheiate de catre angajator cu operatorii de transport persoane sa se includa clauze referitoare la obligatiile transportatorului de a asigura igiena si dezinfectia mijloacelor de transport, gradul si modul de ocupare al mijloacelor de transport, regulile de conduita pentru personalul operatorului si pentru pasageri.

Angajatorul, prin conducatorii locurilor de munca, va asigura un control mai riguros privind purtarea mastii de protectie de catre lucratori, ca masura stabilita in planul de prevenire si protectie. Pentru suprafetele echipamentelor de munca utilizate in permanenta in timpul unui schimb de lucru se va asigura o frecventa crescuta de dezinfectare, de cate ori este necesar. Se va asigura o forma de prezentare adecvata a regulilor de conduita obligatorie pentru angajatii proprii si pentru vizitatori/subcontractori, cu privire la prevenirea imbolnavirilor cu coronavirusul SARS-CoV-2” a precizat seful ITM Braila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •