Actualitate

Vasile Ionescu instalat comandant al Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos”

Vasile Ionescu instalat comandant al Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos”

Astăzi, 8 ianuarie 2019, în curtea de la sediul comandamentului Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” a avut loc ceremonia de numire a colonelului Vasile Ionescu la comanda marii unităţi.

La evenimentul care a avut loc la ora 12.00 a fost prezent reprezentantul eşalonului superior, general maior Dorin Blaicu, Înalt Prea Sfinției Sale dr. Casian Crăciun, arhiepiscop al Dunării de Jos, prefectul județului Adrian Paladi, primarul Marian Dragomir, viceprimarii Alexandru Jantea Crican și Doinița Ciocan, președintele CJ Brăila Iulian Chiriac, şeful IPJ Brăila comisar șef de poliție Adrian Glugă, inspectorul șef al ISU Dunărea Brăila colonel Cristian Ion, inspectorul șef al IJJ Brăila colonel Vasile Moț, comandantul Poliției Transporturi comisarul șef Dănuț Novac. De asemenea au fost prezentecadre militare care au trecut în rezervă de la acest comandament.

Activitatea a început la ora 12.00 cu primirea onorului şi a raportului de către reprezentantul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, domnul general maior Dorin Blaiu. Acesta a dat citire ordinului de numire a domnului colonel Vasile Ionescu în funcţia de comandant al Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos”.

Domnul general maior Dorin Blaiu a transmis apoi mesajul şefului Statului Major al Forţelor Terestre cu acest prilej, apoi Înalt Prea Sfinția Sa dr. Casian Crăciun, arhiepiscop al Dunării de Jos a binecuvântat activitatea și l-a felicitat pe noul comandant al Brigăzii 10 Geniu, colonelul Vasile Ionescu.

Comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, Vasile Ionescu a mulțumit în discursul său subordonaţilor şi colaboratorilor pentru sprijinul acordat de-a lungul carierei domniei sale, spunând că se gândește la obținerea acestei funcții de 10 ani.

Vasile Ionescu este născut pe 6 iunie 1965 la Pitești și este căsătorit, având o fată. În anul 1983 a absolvit Liceul Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza, apoi Școala Militară de Ofițeri Activi de geniu, construcții și căi ferate ”Panait Donici”. Din 2014 este doctor în domeniul științe militare și informații.

În perioada 1986-1990 a fost comandant de pluton, iar până în 1997 a fost comandant companie la Regimentul 3 Geniu. În perioada 1997-2002 a fost șef de stat major la Batalionul Drumuri-Poduri, tot la Regimentul 3 Geniu din Buzău. În perioada 2004-2006 a fost student la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, apoi până în 2010 a fost comandantul Batalionului 72 Geniu ”Matei Basarab”. Apoi, până în 2015 a fost șef de birou în cadrul Direcției Operații din Statul Major General, iar în 2015 a fost numit locțiitor al comandantului Brigăzii 10 Geniu, funcție pe care a deținut-o până în 2017, când a fost împuternicit comandant al Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos”.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea marii unităţi sub comanda domnului colonel Vasile Ionescu, în faţa întregii asistenţe.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •