Silviu Mares 11 iulie 2020

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” le-a acordat o plachetă de onoare subinspectorului de penitenciare Valentin Ganea, de la Penitenciarul Brăila, și caporalului Laurențiu Cobzaru, de la Poliția Militară Smârdan, pentru faptele lor de ajutorare a semenilor.

Valentin Ganea, aflat în timpul liber, în momentul auzului țipetelor disperate ale părinților unei micuțe de un an și jumătate, prinsă în curenții Dunării, nu a ezitat să riște și să sară în apa fluviului, ca apoi, să o aducă pe micuță la mal, acolo unde i-a aplicat manevrele de resuscitare până la sosirea echipajului medical.

Laurențiu Cobzaru este cel care în timpul său liber și-a propus să lupte pentru semenii săi, alergând pentru cauze umanitare. Ultima acțiune de acest fel a fost pentru viața tinerei polițiste Țoapă Elena Ramona, din Satu Mare, care la început de carieră, a fost diagnosticată cu leucemie acută.
 
Laurențiu Cobzaru, prin cei 600 de km parcurși de la Galați la Satu Mare, a dorit să atragă cât mai mulți oameni în lupta pentru viața Ramonei, asigurând pe de-o parte cantitatea de sânge necesară pe perioada tratării ei, cât și asigurarea costurilor tratamentului pe care trebuie sa îl urmeze pentru a învinge boala.

Pentru actele de omenie ale celor doi, președintele A.M.V.V.D Marius Apostol, a ales să le ofere, în semn de prețuire și apreciere, placheta de onoare a asociației.

Comentarii