Politica

USR Brăila a făcut plângeri penale pentru rezultatele consemnate în două secții de votare din municipiu

USR Brăila a făcut plângeri penale pentru rezultatele consemnate în două secții de votare din municipiu

Președintele USR Brăila, Cătălin Stancu, a susținut ieri prima conferință de presă după alegerile locale din 27 septembrie, la care Alianța USR-PLUS a ratat pentru 27 de voturi intrarea în Consiliul Local Municipal.

Stancu s-a arătat dezamăgit de rezultatul obținut, deși un sondaj comandat la nivel național cu trei săptămâni de votare arăta că Alianța va ieși destul de slab, cu un procent în jur de 10% la nivel național. Acest scor vine pe fondul faptului că nu au avut structuri decât în 60% din localități.

Cătălin Stancu a spus că a amânat această conferință de presă pentru că imediat după alegeri a avut de făcut mai multe contestații în urma sesizării unor deficiențe la înregistrarea în procesele verbale a numărului de voturi obținute de Alianță. Stancu a spus că sunt două secții de votare din municipiu la care au sesizat diferențe în înregistrarea voturilor pentru Alianța USR-PLUS.

Una dintre secțiile unde USR-PLUS se consideră nedreptățit este secția 111, din cartierul Nedelcu Chercea, unde la CLM în dreptul Alianței figurează 0 (zero) voturi, în condițiile în care în aceeași secție candidatul la primărie a obținut 27 de voturi, candidatul la președinția CJ a obținut 32 de voturi, iar la Consiliul Județean s-au obținut 24 de voturi. O situație similară a fost la secția 13, de la Școala Vlaicu Vodă din cartierul Radu Negru. La această secție la Consiliul Județean au fost 38 de voturi, la primărie au fost 35 de voturi, la președinția CJ au fost 32 de voturi, în timp ce la CLM au fost înregistrate doar 2 voturi.

La secția 111, Stancu a identificat un număr mult mai mare de voturi în dreptul ALDE la CLM în comparație cu CJ, primar și președinte de CJ. La secția 13, președintele USR a sesizat un număr mult mai mare de voturi înregistrate în dreptul Partidului Forța Identității Naționale, voturi care, spune acesta, ar fi fost ale Alianței USR-PLUS.

Pentru cele două secții USR a depus contestații la BEM, care au fost respinse, apoi au făcut plângeri penale. Cătălin Stancu a spus că speră ca justiția să își facă treaba în cele două situații.

Stancu a spus că nu se pune problema unei demisii cu două luni înaintea alegerilor parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie.

În altă ordine de idei Cătălin Stancu a spus că Brăila se poate mândri că primarul USR ales în municipiul Bacău este un brăilean, Lucian Stanciu Viziteu, fost olimpic la informatică, băiatul profesoarei Stanciu de la Colegiul Gh. M. Murgoci.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •