Actualitate

Unde vor fi amenajate centre de vaccinare în județul Brăila

Unde vor fi amenajate centre de vaccinare în județul Brăila

În județul Brăila vor fi înființate 15 centre de vaccinare, din care 11 în municipiu, câte unul în orașele Ianca, Însurăței și Făurei, plus un centru mobil pentru comunele Mărașu și Frecăței din Insula Mare. Pentru personalul medical se vor amenaja centre de vaccinare în cele patru spitale din municipiu și județ.

Astfel, în municipiu, vaccinul anti-Covid-19 se va face în următoarele centre: Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Mihu Dragomir”, Sala de Sport a Liceului Tehnologic “Anghel Saligny”, Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu”, Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv, Sala de Sport a Colegiului Național “Gheorghe Munteanu Murgoci”, Sala de Sport a Liceului Teoretic “Nicolae Iorga”, Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Mihail Sadoveanu”, Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Fănuș Neagu”, Sala de Sport a Liceului Tehnologic “Edmond Nicolau”, Sala de Sport a Colegiului Național “Nicolae Bălcescu” și Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Nedelcu Chercea”.

La aceste unități de învățământ se vor putea vaccina cetățeni din municipiul Brăila și din comunele Cazasu, Chiscani, Gemenele, Gropeni, Măxineni, Romanu, Salcia Tudor, Scorțaru Nou, Siliștea, Tichilești, Tudor Vladimirescu, Unirea și Vădeni.

La Ianca, în Sala de Sport a Campusului Școlar “Nicolae Oncescu”, se va amenaja un centru de vaccinări pentru cei din orașul Ianca și comune Bordei Verde, Grădiștea, Mircea Vodă, Movila Miresii, Racovița, Rîmnicelu, Șuțești, Traian.

La Însurăței, în Sala de Sport “Grivița Roșie”, se va amenaja un centru de vaccinări pentru locuitorii din orașul Însurăței și comunele Bărăganu, Berteștii de Jos, Ciocile, Dudești, Roșiori, Stăncuța, Tufești, Victoria, Viziru, Zăvoaia.

În Făurei se va amenaja un centru de vaccinare în Sala de Sport a Liceului Teoretic “G. Vâslan”, pentru locuitorii din orașul Făurei și comunele Cireșu, Galbenu, Jîrlău, Surdila-Găiseanca, Surdila – Greci, Ulmu, Vișani.

Va mai exista și un Centru mobil pentru comunele Frecăței și Mărașu, din Insula Mare a Brăilei.

Pentru personalul din unitățile spitalicești din județul Brăila se vor înființa 4 centre de vaccinare în cadrul: Spitalului Județean de Urgență Brăila, Spitalului de Pneumoftiziologie Brăila, Spitalului de Psihiatrie Brăila și Spitalului Orășenesc Făurei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •