Administratie

Tabarac a cerut eliminarea obligativității cetățeanului de a obține certificatul fiscal de la primărie pentru a solicita autorizația de funcționare de la aceeași primărie

Tabarac a cerut eliminarea obligativității cetățeanului de a obține certificatul fiscal de la primărie pentru a solicita autorizația de funcționare de la aceeași primărie

Consilierul municipal Adrian Tabarac a susținut astăzi două amendamente la proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea Regulamentului cu privire la organizarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Brăila.

Consilierul PNL Adrian Tabarac a cerut eliminarea solicitării Certificatului Fiscal din documentația necesară avizului de funcționare și diminuarea termenului pentru eliberarea avizului de funcționare de la 30 de zile la 15 zile.

Conform regulamentului aflat în vigoare până în prezent, un cetățean care dorea să obțină de la Primărie un aviz sau o autorizație de funcționare pentru o firmă, trebuie să includă în documentația pe care o depune și un certificat fiscal care este eliberat de aceeași Primărie.

Dacă Primăria cere un certificat fiscal pe care îl eliberează tot ea, poate ar fi o idee bună ca acel cetățean să nu mai fie pus pe drumuri și Primăria să-și ia singură informațiile respective din propria bază de date” a spus consilierul municipal PNL, Adrian Tabarac.

Tabarac a propus să se diminueze termenul de eliberare a autorizației sau avizului de funcționare de la 30 de zile, cât este în prezent, la 15 zile.

Consider că termenul de 30 de zile pentru eliberarea unui aviz de funcționare, în raport cu alte unități administrativ teritoriale din țară, este unul foarte mare, media fiind de 15 zile. Vă spun acest lucru pentru că așa cum scrie și în Regulament, un operator economic nu este considerat autorizat decât dupa eliberarea autorizației sau avizului de funcționare” a spus consilierul PNL.

Propunerea lui Tabarac privind certificatul fiscal a fost aprobată, cu o modificare. Astfel, cei care solicită avizul sau autorizația de funcționare vor putea opta între varianta de a-și obține singuri acel certificat de la Primărie și de a-l include în documentație, și varianta de a-i lăsa pe cei din aparatul primăriei să găsească singuri informațiile în baza de date a instituției.

Noua reglementare va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020, fiind aprobată în unanimitate de cei 24 de consilieri municipali prezenți.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •