Administratie

Studenți ai Academiei de Poliție în practică la Biroul pentru Imigrări Brăila

Studenți ai Academiei de Poliție în practică la Biroul pentru Imigrări Brăila

16 studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” sunt iniţiaţi în tainele meseriei de către specialiştii Inspectoratului General pentru Imigrări, pe o perioadă de stagiu de patru săptămâni în cadrul structurilor operative de pe raza a 12 judeţe.

În perioada 20 iulie – 14 august a.c., 16 studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din anul II specializarea Imigrări-ordine şi siguranţă publică din cadrul Facultăţii de Poliţie de Frontieră, respectiv anul III specializarea Drept din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, îşi desfăşoară stagiul de practică în cadrul structurilor teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

Studenţii au fost repartizaţi în judeţele: Bihor, Brăila, Dolj, Olt, Teleorman, Braşov, Argeş, Sălaj, Vâlcea, Botoşani, Suceava şi Neamţ.

Pe parcursul celor patru săptămâni, studenţii vor desfăşura mai multe activităţi pregătitoare la structurile operative ale Inspectoratului General pentru Imigrări, sub îndrumarea şi coordonarea unor ofiţeri cu experienţă şi vor avea posibilitatea de a pune în aplicare cunoştinţele acumulate în timpul anilor de studiu.

Astfel, viitorii ofiţeri vor participa, alături de poliţiştii de imigrări, la acţiuni de verificare a cetăţenilor străini în locuri şi medii frecventate de aceştia, în vederea reglementării situaţiei juridice, respectiv însuşirea mecanismelor de soluţionare a diverselor solicitări primite, în sensul indentificării bazei legale incidente şi a aplicării acesteia în domeniul de competenţă.

De asemenea, se vor familiariza cu modul de întocmire a documentelor operative şi vor face cunoştinţă cu activităţile specifice care se desfăşoară în cazurile de depistare cu şedere ilegală a cetăţenilor străini pe teritoriul României.

Stagiul de practică urmăreşte îmbogăţirea şi aprofundarea cunoştinţelor teoretice, precum şi perfecţionarea deprinderilor practice specifice activităţilor pe linie de migraţie şi azil, pe care le vor urma împreună cu viitorii lor colegi.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •