Actualitate

Update: Situatia in judetul Braila, aflat sub cod portocaliu si zapada colorata

Update: Situatia in judetul Braila, aflat sub cod portocaliu si zapada colorata

Update ora 17.30: Brăila se menține sub cod gaben de ninsori și vânt cel puțin până la ora 20.00. Conform purtătorului de cuvânt al ISU Dunărea Brăila, lt. col. Ștefan Stoian, la această oră a fost impusă restricție de circulație pentru autovehiculele cu masă totalămaximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectorul DN 22 – Dig – șoseaua Măcin-Smârdan, km86+600- 98+000. De asemenea, IPJ Brăila a instituit un filtru la trecerea bac Brăila-Smârdan. 

La această oră se circulă în condiții de iarnă pe drumurile județene: Ianca – Șuțești, Zăvoaia – Însurăței, Bărăganu – Victoria, Tătaru – Colțea – Ciocile. 

Județul Brăila se află astăzi sub avertizare meteo cod portocaliu de ninsori și vânt puternic, iar dacă dimineață, la prima oră nu era nici un drum închis, după ora 8.00 au apărut primele tronsoane de drumuri blocate din cauza sulurilor de zăpadă. Ninsoare care cade nu este totuși una albă, având ușoare nuanțe de roz-portocaliu din cauza unui val de nisip saharian. De la ora 15.00 și până la ora 20.00, județul Brăila va fi în cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată, vreme deosebit de rece.

Pe DJ 211 între Bordei Verde și Viziru la ora 10.00 a fost anunțat un turism cu 3 adulți în el care a rămas blocat. Se acționează pentru deblocarea acestora. În jurul orei 12.00 aceștia au fost scoși din zonă și și-au putut continua drumul.

Pe DN 2B între Buzău și Vizireni (km 8+800 – km 38+731), județul Buzău, începând cu ora 09:45 a fost instituită restricția de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. De la aceeași oră se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 22, între Râmnicu Sărat și Limita județului Brăila (km 2+800 – km 30+000), din cauza viscolului puternic la sol și a vizibilității reduse.

Măsura a fost luată din cauza ninsorii abundente și a viscolului ce determină vizibilitate redusă.

Pe DN 21A, de la ieșirea din comuna Bărăganu spre Țăndărei nu se mai circulă, traficul fiind blocat. De asemenea, pe DN 23 B, la ieșirea din județul Brăila, în județul Vrancea a fost închis pe tronsonul dintre Măicănești și Ciorăști, pe o distanță de 15 kilometri, din cauza zăpezii viscolite.

Citește și: De la ora 8.30 sunt două drumuri județene blocate.  

Începând de astăzi, ora 15.00 și până la ora 20.00, în jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare ca intensitate. Vântul va mai avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, temporar de peste 60 km/h în Bărăgan, viscolind și spulberând  zăpada și diminuând vizibilitatea. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte.

Vremea va fi în continuare deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzația de frig.

în cursul nopții de vineri spre sâmbăta (23/24 martie) în estul și în sud-estul țării, vor mai fi intensificări ale vântului, cu viteze de 35…45 km/h, spulberând zăpada depusă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •