Sport

Simona n-a depasit complexul Sharapova

Simona n-a depasit complexul Sharapova
Simona n-a depasit complexul Sharapova
Simona n-a depasit complexul Sharapova

Simona Halep a pierdut și a cincea întâlnire directă cu Maria Sharapova, după un meci în care românca a câștigat primul set, dar le-a pierdut pe următoarele două, 6-3/4-6/4-6. Halep a mai întâlnit-o de patru ori până acum pe Sharapova, de fiecare dată văzându-se învinsă: 3-6/ 4-6 la Indian Wells în 2012, 5-7/ 5-7 la Beijing în 2012, 6-1/ 2-6/3-6 la Madrid anul acesta și 4-6/7-6/ 4-6 în finala de la Roland Garros de anul acesta.

Simona a început cu break primul ghem, când rusoaica a făcut două duble greșeli. Masha a făcut re-break, după ce Simona a condus cu 30-15, însă rusoaica a revenit și a câștigat trei mingii consecutive. Simona a câștigat din nou două gheme pe serviciul adversarei și și-a făcut o data serviciul, distanțându-se la 4-1, când Sharapova și-a chemat antrenorul. De altfel ghemul de 3-1 câștigat de Simon ape serviciul ei a fost singurul din setul 1 în care una dintre jucătoare și-a fructificat serviciul.

În setul 2 a început la fel de bine pentru Simona, care a condus cu 2-0, dar din nou Simona și-a pierdut serviciul și apoi rusoaica și-a câștigat și ea serviciul, primul în acest meci, reușind să egaleze și să preia conducerea pe serviciul Simonei, scor 2-3. Românca a părut că își revine din șocul celor trei ghemuri pierdute și a făcut break, dar Sharapova a făcut 4-3 și apoi 5-3, după care scorul a devenit 5-4 și 6-4 pentru sportiva din Rusia. Setul 2 a durat 51 de minute.

Simona Halep a început bine setul decisive, și-a câștigat serviciul reușind doi ași consecutiv. Sharapova dădea semne de nervozitate și Halep a reușit să câștige apoi și pe serviciul rusoaicei, însă aceasta a revenit și a egalat (2-2), apelând din nou la clasicele ei trageri de timp. Halep a făcut 3-2, după care scorul a devenit 3-3 și 4-3 pentru sportiva noastră, apoi rusoaica a egalat din nou (4-4). Sharapova a obținut apoi un break important, după ce Simona a condus cu 15-0, rusoaica a câștigat patru mingii consecutive. (5-4 pentru rusoaica).

În ghemul 10 din setul decisiv, după ce Simona a câștigat prima minge, la scorul de 15-15, o decizie a arbitrului de scaun a fost contestată de Halep, dar punctul s-a repetat și Sharapova a punctat la primul serviciu. Halep a egalat la 30, dar sportive din Rusia a câștigat următoarele două mingii și și-a adjudecat setul și meciul.

Simona Halep și-a apărat însă punctele la turneul Premier 5 de la Cincinnati, fiind eliminată ca și anul trecut, în sferturile competiției și își va păstra locul 2 WTA și înaintea turneului de la New Haven (SUA), acolo unde însă Simona are de apărat titlul câștigat anul trecut.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •