Sport

Simona Halep in semifinala la Wimbledon

Simona Halep in semifinala la Wimbledon
Simona Halep in semifinala la Wimbledon
Simona Halep in semifinala la Wimbledon

Simona Halep s-a calificat în premieră în semifinalele turneului de la Wimbledon după ce a învins-o în două seturi, 6-4, 6-0 pe Sabine Lisicki din Germania. Românca a avut o revenire spectaculoasă în setul I de la 1-4 și a câștigat 11 ghemuri consecutive, fără să-i mai de-a vreo șansă adversarei sale. Simona a încheiat acest meci în doar 59 de minute și o va întâlni în semifinală pe Eugenie Bouchard (locul 13 WTA) din Canada. Canadianca a trecut în două seturi de Angelique Kerber, scor 6-3, 6-4 și în urma acestei calificări va intra și ea în TOP 10 WTA de săptămâna viitoare.

Simona Halep a început mai slab meciul cu Sabine Lisichi și i-a permis nemțoaicei să facă primul break al meciului și să se distanțeze la 1-4 în primul set. Simona a revenit însă miraculos și nu i-a mai dat multe șanse adversarei sale, întorcând soarta setului pe care l-a câștigat în cele din urmă cu 6-4.

Halep a început și setul al doilea la fel cum l-a terminat pe primul și a făcut un break după cel mai lung ghem de până în acel moment, care a durat aproape 9 minute. Românca și-a făcut apoi serviciul și a ajuns la șapte ghemuri consecutive câștigate, dintre care trei pe serviciul adversarei. Lisicki nu s-a mai regăsit și Simona a realizat un nou break la 15 iar pe serviciul ei a realizat un ghem alb, primul din meci, și a dus scorul la 4-0 în setul al doilea. Ghemul 5 a fost câștigat de Simona pe serviciul adversarei la 15 și a încheiat meciul de pe Arena Centrală de la Wimbledon cu un punct foarte frumos, în care ambele jucătoare au scos mingii aproape imposibile, dar Simona s-a impus și a demonstrat că locul 3 WTA nu e o întâmplare.

Simona a servit excelent, iar pe serviciul adversarei a fost foarte agresivă de pe linia de fund, retururile sale lăsând-o de multe ori fără replică pe nemțoiacă. Ambele jucătoare au avut în acest meci câte doi ași, dar și câte două duble greșeli.

Meciul dintre Simona Halep și Eugenie Bouchard se va juca joi, 3 iulie, de la ora 16.30. Cele două s-au mai întâlnit anul acesta în optimile de la Indian Wells, când Simona s-a impus în trei seturi, 6-2, 1-6, 6-4. În cealaltă semifinală se vor întâlni două jucătoare din Cehia, Lucie Safarova (locul 23 WTA) și Petra Kvitova (locul 6 WTA), iar meciul va începe la ora 15.00. Cele două s-au mai întâlnit de patru ori anul acesta, de fiecare dată câștigând Kvitova.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •