Sport

Simona Halep a jucat intr-un picior si a ratat o noua finala de Grand Slam

Simona Halep a jucat intr-un picior si a ratat o noua finala de Grand Slam
Simona Halep a jucat intr-un picior si a ratat o noua finala de Grand Slam
Simona Halep a jucat intr-un picior si a ratat o noua finala de Grand Slam

Joi după amiază, Simona Halep a întâlnit-o pe canadianca Eugenie Bouchard în semifinala de la Wimbledon, iar românca era în fața unui nou record, acela de a juca a doua finală d Grand Slam în acest an. După un meci care a durat o oră și 37 de minute, canadianca s-a impus în două seturi, 7-6 (5), 6-2.

După ce Simona a făcut primul break din meci, canadianca a făcut imediat re-break, iar la ultima minge pierdută de Simona în ghemul 4, după doar 20 minute de la startul partidei, sportiva din România s-a accidentat, după ce a călcat greşit. Simona a încercat să ajungă la minge, dar piciorul i-a rămas pur şi simplu în pământ. Imediat a intrat pe teren medicul, care i-a aplicat un bandaj gros în zona afectată. A fost un moment greu pentru Halep, ţinând cont că deplasarea şi sprijinul pe picioare joacă un rol important pe iarbă, cea mai rapidă suprafaţă din circuit. Această accidentare care s-a adăugat celei avute de mai multe zile, la coapsa stângă.

Jocul Simonei s-a schimbat după această accidentare, dar a strâns din dinți și a continuat să creadă în șansa ei. Ambele jucătoare și-au făcut serviciul și s-a ajuns la tie-break. Primele 5 mingi din tie break s-au câștigat pe serviciul adversarei, prima care și-a făcut serviciul a fost Simona, care a făcut 4-2. Următorul serviciu al Simonei a fost câștigat de Bouchard, care și-a făcut apoi ambele servicii și a trecut în avantaj, 5-4. Eugenie a câștigat și următoarea mingie pe serviciul Simonei și avea două mingii de set. Pe prima a salvat-o Simona, dar pe cea de a doua, pe serviciul canadiencei, a pierdut-o și tie-break-ul s-a încheiat la 7-5.

În setul al doilea, Simona a început la serviciu pe care și l-a adjudecat la 15, dar nu a mai putut ține ritmul cu serviciul foarte bun al canadiencei care a prins curaj și a atacat mult mai agresiv, țintuind-o pe Simona pe linia de fund. Bouchard a câștigat cinci ghemuri la rând, iar în al șaptelea ghem a avut trei mingii de meci, pe care Simona le-a salvat și a rămas în meci. Canadianca a servit apoi pentru meci, a avut două mingii de meci salvate de Halep, românca având la un moment dat chiar șansa să întoarcă și să facă breakul, dar Bouchard a fost mai puternică și a câștigat setul cu 6-2.

”Bouchard apoi a jucat foarte bine. Tie-break-ul a fost momentul cheie al partidei, după ce l-am pierdut nu am mai putut să mă concentrez. Bouchard a fost avantajată de suprafaţa de joc. A putut să stea în spatele terenului şi să lovească puternic şi rapid, mai ales că a avut şi încredere. Este o foarte bună jucătoare şi în curând va ajunge foarte sus. Am dat tot ce am putut, dar în al doilea set mi-am pierdut energia şi nu cred că aş fi putut câştiga acest meci. Acest lucru s-a întâmplat şi pentru că sunt puţin obosită. După turul trei am resimţit nişte dureri musculare, iar după Roland Garros am avut puţin timp de recuperare. Dar sunt bucuroasă că am reuşit cea mai bună performanţă a mea la Wimbledon. Nu pot fi tristă.”, a declarat Halep la finalul meciului cu Bouchard.

În finală, prima de Grand Slam din cariera ei, Eugenie Bouchard va juca, sâmbătă, împotriva sportivei cehe Petra Kvitova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, care a trecut în semifinală în două seturi de Lucie Safarova.

Simona Halep este prima jucătoare din România care ajunge în semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, depăşind astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981. Dacă se califica în finală, Simona Halep ar fi trecut pe locul 2 WTA.

Următorul turneu pentru Simona Halep va începe săptămâna viitoare la București, unde este principala favorită.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •