Politica

Scrisoarea deputatului Antoneta Ioniță către Consiliul Județean al Elevilor Brăila

Scrisoarea deputatului Antoneta Ioniță către Consiliul Județean al Elevilor Brăila

Consiliul Județean al Elevilor organizează joi, 13 februarie, în orașul Ianca, o consultare cu toți parlamentarii brăileni, cu scopul de a găsi soluții cu privire la mijloacele de transport în comun, pe care elevii sunt nevoiți să le folosească.

Astfel, tinerii trag un semnal de alarmă asupra condițiilor în care autoritățile înțeleg să ofere dreptul la educație.

Deputatul PNL Antoneta Ioniță a trimis o scrisoare către consiliul Județean al Elevilor prin care le transmite că nu va putea participa la ședința Consiliului Elevilor, deoarece este plină epidemie de gripă și are pacienți programați la cabinet, ea fiind și medic de familie în Brăila.

Totuși, deputatul Ioniță a transmis un răspuns în care a prezentat punctul său de vedere în ceea ce privește solicitările elevilor.

Redăm mai jos scrisoarea adresată de aceasta către Consiliul Județean al Elevilor:

”Către: Consiliul Județean al Elevilor

În atenția: Rareș Voicu, președintele Consiliul Județean al Elevilor

Dragii mei,

Întâi de toate, vă felicit pentru inițiativa acestui dialog. El reflectă, și tare mă bucur că este așa, implicarea voastră tot mai mare în rezolvarea unor probleme cu care vă confruntați. Vă felicit pentru că nu stați deoparte și pentru că vă implicați. Vă felicit pentru că vă asumați foarte serios rolul de generație activă, pentru că vreți să înțelegeți și să îndreptați lucruri. Vă felicit că sunteți o generație care nu tace și care se face auzită.

Din nefericire, nu pot fi prezentă la dezbaterea organizată de voi, iar motivul este cât se poate de serios. Sunt medic și nu-mi pot lăsa pacienții să aștepte, mai ales că foarte mulți au programări exact în această zi. Dar să știți că, alături de sănătate, un domeniu pe care îl slujesc de când am terminat facultatea, consider că educația este un domeniu prioritar.

Sunt parlamentar PNL, iar în această calitate am avut dese luări de poziție referitoare la sprijinirea educației, la găsirea căilor de limitare a abandonului școlar, inclusiv poziții tranșante, fără echivoc, în ceea ce privește tema dezbaterii organizate de voi: aceea a decontării transportului pentru elevii care învață în alte localități decât cele de domiciliu.

Ani de zile, naveta elevilor nu a fost decontată sau a fost decontată parțial, pentru că procesul a fost greoi și a presupus multă birocrație, acte doveditoare prezentate de voi etc. Care au fost motivele care au stat la baza acestei decizii a fostului guvern PSD? Țin de factorul politic și de un guvern care, în opinia mea, nu a sprijinit educația. De ce? Pentru că un om educat nu se supune, un om educat înțelege, judecă și acționează indiferent de manipulările la care este expus.

De aceea, pentru a îndrepta acest rău, Guvernul PNL a emis săptămâna trecută o ordonanță de urgență care stipulează foarte clar: elevilor care  învață în alte localități decât cele de domiciliu, li se va deconta naveta zilnică, în limita a 50 de kilometri, sau li se vor deconta 8 călătorii pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă.

Noua ordonanță, prevede ca nu voi, elevii, să mai prezentați acte doveditoare, ci societatea de transport cu care călătoriți. Cu alte cuvinte, decontarea navetei se va face mult mai ușor, fără să mai fiți purtați pe drumuri, obligați să păstrați toate bonurile și chitanțele. Aceasta este o decizie care trebuia luată urgent, tocmai pentru că este nedrept să nu beneficiați de aceste facilități. Mai sunt convinsă că ordonanța de urgență emisă va avea efecte favorabile în ceea ce privește abandonul școlar.

Cum spuneam, sprijin educația. Sigur că mai sunt multe de făcut în acest domeniu, sunt convinsă că vă confruntați cu multe probleme și că dialogul este primul pas pentru rezolvarea lor. De aceea, îmi doresc să ne întâlnim, să stăm de vorbă, ori de câte ori este nevoie.

Pentru orice problemă, vă rog să-mi scrieți pe adresa de email [email protected], sau pe pagina de facebook.

Vă felicit încă odată pentru inițiativa organizării acestui dialog și vă asigur de toată deschiderea și prietenia mea”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •