Social

Scrisoare deschisă: Se poate și în România

Scrisoare deschisă: Se poate și în România

Se poate și la noi. Asta este concluzia pe care o are un brăilean, care a fost internat în această lună în Spitalul Județean de Urgență Sf. Andrei din Galați.

Într-o perioadă în care multe spitale din țară sunt criticate pentru lipsa condițiilor, a mizeriei și mai ales a lipsei de implicare a personalului în actul medical fără a i se umple buzunarul, un brăilean aduce în atenție un aspect pozitiv dintr-un spital din România.

Acesta a fost internat pe data de 8 aprilie a.c. la secție de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Sf. Andrei din Galați și a fost impresionat de ceea ce a văzut.  

”În data de 08.04.2019 am fost internat de urgență la Spitalul Județean de Urgență Galați, sectia neurochirurgie și am fost deosebit de impresionat și nici nu am crezut că sunt într-un spital din România. Imediat am fost preluat de dr. Marinescu Corneliu, care mi-a făcut toate investigațiile posibile, tomograf, RMN, raze la plămâni cu aparatură de ultimă generație. În această secție am văzut ordine, curățenie și disciplină exemplară. La trei zile de la internare am fost operat de dr. Marinescu Corneliu Alexandru, iar după ce am fost adus de la terapie intensiva la salon, am crezut că am fost confundat cu un mare om politic sau o personalitate. Asistentele medicale, infirmierele, îngrijitoarele se învârteau ca albinele în jurul meu. Până la urmă am constatat că nu m-au confundat, deoarece făceau  la fel cu fiecare pacient în parte, neschițând nici un gest că ar vrea vreo „atenție”. Nu exista să apeși butonul de urgență de la pat și în câteva secunde să nu apară asistenta la capul pacientului si să întrebe ce îl doare, ce s-a întamplat cu un glas mângâietor”, spune pacientul brăilean care a fost internat în spitalul din Galați

Pacientul brăilean, probabil speriat de ce se întâmplă prin Spitalul Județean de Urgență din Brăila, spune că a rămas impresionat de curățenia, ordinea și disciplina de pe secția de Neurochirurgie din Galați, pe care nu a mai întâlnit-o într-un alt spital din România. Totodată, acesta a menționat că Marinescu venea la fiecare pacient în parte și îl întreba cum se simte, dar strecura și câte o glumă pentru a-l încuraja pe pacient.  

Cinste medicului Marinescu, cinste Galațiului că au un asemenea om, doctor, care muncește cu drag pentru pacienți, pentru români. Mulțumesc domnului dr. Marinescu Corneliu și întregului colectiv pe care-l coordonează (asistente, infirmiere, îngrijitoare, etc) care-și fac meseria exemplar și cred că-i depășesc pe cei din Occident. În concluzie se poate și în România!”, spune pacientul brăilean, Pandele Roman, care a trait această experiență într-un spital din România.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •