Președinte Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac a transmis o scrisoare deschisă Guvernului României și premierului Florin Cîțu, în care acuză faptul că ”Brăila a fost batjocorită prin sumele de bani alocate de la Guvern”. Iulian Chiriac spune în scrisoarea deschisă că Guvernul Cîțu „a ignorat cu desăvârșire până și proiectele primarilor PNL”, și insinuează că acest fapr se datorează și scorului pe care PNL Brăila l-a obținut la alegerile locale și parlamentare de anul trecut.

”Stimate Domnule Prim-ministru,

Încep această scrisoare deschisă prin a vă reaminti că pe harta României există și județul Brăila. Vă scriu asta pentru că am constatat în urma sumelor pe care le-ați alocat prin legea bugetului de stat că nu știți nimic despre Brăila și am considerat oportun să vă împrospătez memoria. Din motive numai de dumneavoastră știute, nu ați ținut cont de niciun proiect de dezvoltare al județului, deși ați primit propuneri de la toate unitatile administrativ teritoriale, fie ele administrate de primari PSD, fie de primari PNL. Ați ignorat cu desăvârșire până și proiectele primarilor PNL (proiectele colegilor dumneavoastră de partid).

Domnule prim-ministru, ca și anul trecut, și anul acesta Brăila a fost batjocorită prin sumele de bani alocate de la Guvern. Ca și anul trecut, ați considerat cel mai probabil că Brăila nu merită mai mult pentru că partidul dumneavoastră a obținut un scor slab la alegerile locale și parlamentare. Sau poate seful dumneavoastră de partid încă este supărat pe Brăila din cauză că nu a găsit o toaletă publică la Ianca

În anul 2019, pe indicatorul sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, Brăila a primit 80 milioane lei. În 2020 ne-au fost tăiate 20 de milioane, astfel că am primit suma de 60 milioane lei. Iar în 2021 ați considerat că Brăila se poate descurca cu 38 milioane lei. O sumă infimă pentru un județ cu peste 300 de mii de locuitori, făcând comparație cu județe asemănătoare din vestul țării, care au primit sume de 300 de ori mai mari. Ați aplicat bătaia de joc la adresa brăilenilor în mod conștient, fără nicio remușcare și cu cea mai mare ticăloșenie care poate sta într-un om.

Știu, acum vă veți gândi la fonduri europene și veți arăta cu degetul cum că județul Brăila nu a atras bani europeni. Știm amândoi că acea hartă pe care o tot fluturați în mass-media este cât se poate de mincinoasă. Administrațiile din județul Brăila au depus și au în implementare proiecte în valoare de peste 350 milioane de euro și vă aduc la cunoștință că nu am ratat nicio axă de finanțare în care am fost eligibili. Sper ca proiectul Podului Suspendat peste Dunăre să nu fie afectat de dezinteresul dumneavoastră și să lăsați zona de sud-est a României să se dezvolte.

Totodată, vă fac cunoscut domnule prim-ministru că din sumele alocate pentru drumurile județene și comunale, în 2019 am primit aproximativ 15 milioane lei, în 2020 8 milioane de lei iar anul acesta ați considerat tot din motive numai de dumneavoastră știute, că Brăila trebuie să se descurce cu 5,6 milioane lei pentru 605 km de drum județean și peste 200 km de drum comunal.

În doi ani de zile de când partidul dumneavoastră se află la guvernare nu ați făcut altceva decât să râdeți de Brăila prin sumele alocate, să opriți dezvoltarea județului și să tratați cetățenii din zona de sud-est a țării ca și cum nu ar exista.  

Misiunea mea ca președinte al Consiliului Județean Brăila a fost și va fi dezvoltarea unitară a județului, indiferent de culoarea politică a primarilor. În acelați timp voi apăra  în continuare interesele cetățenilor și voi face tot ceea ce îmi stă în putință ca să îi apăr de ticăloșeniile pe care dumneavoastră le produceți la nivel național și local.

Pentru toate cele scrise mai sus, pentru dezastrul pe care l-ați creat in România dar și în numele cetățenilor județului Brăila, vă cer public DEMISIA. Ați demonstrat că sunteți un bărbat slab din toate punctele de vedere și că nu sunteți decât o marionetă a celor care doresc distrugerea țării.” scrie Iulian Chiriac în scrisoarea datată 31 martie 2021.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •