Cultura

Scriitorul Marian Coman isi lanseaza noul volum si la Braila

Scriitorul Marian Coman isi lanseaza noul volum si la Braila
Scriitorul Marian Coman isi lanseaza noul volum si la Braila
Scriitorul Marian Coman isi lanseaza noul volum si la Braila

”Haiganu. Fluviul Șoaptelor”, cel mai nou roman al scriitorului Marian Coman, a fost lansat la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus desfășurat în perioada 18 – 22 noiembrie, în cadrul Centrului Expozițional Romexpo din Capitală. Cartea a fost prezentată cititorilor sâmbătă. După lansarea de la București, Marian Coman pleacă într-un turneu de promovare a romanului în peste 20 de orașe din România. La Brăila, lansarea va avea loc marți, 24 noiembrie, începând cu ora 18.00, laMusic Pub de pe strada Mihai Eminescu nr. 56 (intrarea din Petru Maior). Intrarea este liberă.invitatie braila

Noua carte a lui Marian Coman apare la exact 10 ani de la debutul editorial cu ”Nopți albe, zile negre” (Tritonic, 2005) și este primul volum editat de HAC!BD, editura care a impus pe piața românească benzile desenate prin revistele HAC! (Harap Alb continuă) și TFB (Tinerețe fără bătrânețe). De altfel, acțiunea cărții are loc în același univers în care se desfășoară și aventurile din benzile desenate ”Harap Alb continuă”, Marian Coman fiind unul dintre scenariștii revistei.

Aflat la granița dintre fantasy și horror, ”Fluviul șoaptelor” dezvăluie fascinanta întâlnire dintre un zeu decăzut și un copil cu puteri miraculoase, romanul fiind prima parte dintr-o serie ce-l are în centru pe Haiganu, singurul dintre Cei Mari ce colindă prin lume.

”Haiganu. Fluviul Șoaptelor” metabolizează elemente din mitologia traco-dacă și din folclorul popular pe care le transformă în ceva cu totul nou. Ilustrat de graficianul Andrei Moldovan, romanul ”Haiganu. Fluviul Șoaptelor” te va duce pe tărâmuri populate de magi și de ființe grotești.

“Fluviul Șoaptelor vă va purta alături de copii și zei, de vrăjitori și animale fantastice, de monștri morali și monștri fizici, într-o lume ficțională în care Marian Coman lucrează cu ceea ce știți din alte povești pentru a construi una nouă, surprinzătoare”, apreciază criticul Cătălin Badea – Gheracostea, pe coperta romanului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •