Social

Șapte persoane angajate la Spitalul Județean Brăila confirmate pozitiv cu noul coronavirus

Șapte persoane angajate la Spitalul Județean Brăila confirmate pozitiv cu noul coronavirus

Conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 102 persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 35 au fost declarate vindecate și externate, iar alte 3 au decedat.

La acest moment, în rândul pacienților infetați cu noul coronavirus sunt 2 medici cardiologi, 5 asistenți, dintre care 4 de pe secția Cardiologie și unul de pe secția Medicină internă 2- compartiment Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, și o infirmieră. Patru din cazurile menționate mai sus au fost raportate ieri, iar astăzi au fost confirmate încă 3 cazuri la personalul medical din Spitalul Județean de Urgență Brăila.

Pe teritoriul României, până astăzi au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.555 au fost declarate vindecate și externate. 1.484 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.392 de   persoane. Alte 82.236 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. La nivelul județului Brăila sunt monitorizate  1758 de persoane, aflate în izolare voluntară și 41 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

În ceea ce privește decesele, azi-noapte, încă un pacient din Brăila, internat pe secția ATI, în vârstă de 85 de ani, cu numeroase comorbidități, a decedat. Acesta este al treilea pacient confirmat cu coronavirus la Brăila care a decedat.  

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, la nivel național, în ultimele de 24 de ore, 108 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 98.700 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 18 iunie a.c., 75 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Raportarea IPJ Brăila din ultimele 24 de ore arată că polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și au verificat  modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a  peste 1.800 de persoane și al 15 societăți comerciale.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •