ProBr

Sapte metri cubi de lemne confiscati in comuna Traian

Sapte metri cubi de lemne confiscati in comuna Traian
Sapte metri cubi de lemne confiscati in comuna Traian
Sapte metri cubi de lemne confiscati in comuna Traian

Poliţiştii brăileni acţionează, în fiecare weekend, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În zilele de 10 şi 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, de la poliţiile orăşeneşti şi secţiile de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona târgurilor, pieţelor şi unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru a combate infracţiunile săvârşite cu violenţă şi pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale.

De asemenea, poliţiştii au acţionat pentru combaterea accidentelor rutiere produse din cauza nerespectării regulilor de circulaţie.

Echipele care au participat la aceste activităţi au efectuat controale la 58 de societăţi comerciale tip cafe-bar şi discotecă, au legitimat 121 de persoane, dintre care 4 au fost controlate corporal sumar, au destrămat 3 grupuri de persoane suspecte şi au verificat 39 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.300 de lei, 9 conform Legii 61/1991 (republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 4 la O.U.G. 195/2002 (republicată) privind circulaţia pe drumurile publice, şi una conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 24 kg de bunuri (brânză şi legume) pentru care nu existau documentele prevăzute de lege, precum şi cantitatea de aproape 7 metri cubi de lemne.

Sâmbătă dimineață, la ora 10:00, poliţiştii au oprit în trafic, pe raza comunei brăilene Traian, autoutilitara condusă de un tânăr de 21 de ani, din judeţul Vrancea, care transporta lemne de foc, esenţă fag.

S-a procedat la verificarea documentelor de provenienţă şi, împreună cu un specialist din cadrul Ocolului Silvic Ianca, la măsurarea cantităţii de lemne, şi s-a stabilit că şoferul transporta în plus, faţă de cât era trecut în avizul de însoţire, cantitatea 6,82 metri cubi.

Prin urmare, aceasta a fost ridicată în vederea confiscării, fiind lăsată în custodia ocolului silvic, iar vrânceanului i-a fost aplicată sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •