Actualitate

Șapte incendii în acest weekend pe raza județului Brăila

Șapte incendii în acest weekend pe raza județului Brăila

În perioada 14 – 16.08.2020, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila au intervenit pentru limitarea și lichidarea a șapte incendii, conform informațiilor furnizate de col. Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Dunărea Brăila.

În acest weekend pompierii au intervenit pentru lichidarea a patru incendii de vegetație uscată pe raza municipiul Brăila, pe strada Vadul Ghecetului, unul pe strada Paltinului și unul în Cimitirul Sf. Constantin, precum și la un incendiu pe raza localității Zăvoaia, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață totală de circa 1,3 ha. Cauzele probabile care au dus la producerea incendiilor a fost fumatul în locuri neamenajate sau focul în aer liber lăsat nesupravegheat.

Vineri, 14 august a.c., la ora 15.55, Garda de intervenție Făurei a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă la o magazine dintr-o gospodărie din localitatea Surdila Găiseanca. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost jocul copiilor cu focul. Au ars 20 grinzi din lemn și circa 200 kg vată de sticlă depozitate într-o magazie.

Duminică, 16 august 2020, la ora 19.20, Garda de intervenție Însurăței și Punctul de lucru Dudești au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitatea Dudești. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un scurt circuit la instalația electrică a unui atelier. Au ars atelierul, o anexă gospodărească, un tractor și un autoturism. Tatăl proprietarului a fost afectat de incendiu și a suferit arsuri de gradul I la membrul superior drept. Nu a fost necesară intervenția unui echipaj medical.

În data de 15.08.2020, la ora 21.10, Garda de intervenție Însurăței a intervenit cu mijloace specifice pentru degajarea unei cabaline căzute într-un beci, pe raza localității Zăvoaia.

În acest weekend echipajele de pe ambulanțele SMURD au intervenit în sprijinul a 26 persoane din municipiu Brăila și localități din județ pentru acordarea primului ajutor prespitalicesc și transportarea acestora la Unitatea de Primiri Urgențe Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •