Actualitate

Săptămâna prevenirii criminalităţii – ediția a X-a

Săptămâna prevenirii criminalităţii – ediția a X-a
Săptămâna prevenirii criminalităţii - ediția a X-a
Săptămâna prevenirii criminalităţii – ediția a X-a

Poliţia Română desfăşoară la nivel naţional, în perioada 28 septembrie- 2 octombrie 2015, a zecea ediţie a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. La fel ca în ediţiile precedente, evenimentul Săptămâna prevenirii criminalităţii a fost lansat printr-o conferinţă de presă, pentru informarea cetăţenilor cu privire la activităţile care urmează a fi desfăşurate de poliţiştii brăileni, şi este structurat pe zile tematice.

Faţă de ediţiile precedente, un element de noutate în acest an îl constituie abordarea specializată a prevenirii criminalităţii organizate, în ziua de joi, 1 octombrie, activităţile planificate vor fi centrate pe infracţiunile din sfera crimei organizate care au incidenţă deosebită asupra tinerilor, respectiv: trafic de persoane, trafic şi consum de droguri, criminalitate informatică.

IPJ Brăila a planificat şi în acest an activităţi tematice pentru fiecare zi în parte, care vor fi susţinute de poliţiştii de proximitate, de prevenire, cei de la structurile de poliţie rutieră, precum şi de poliţiştii care-şi desfăşoară activitatea la poliţiile orăşeneşti şi la posturile comunale de poliţie.

Partenerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila în derularea evenimentului din acest an, sunt: Brigada de Combatere a Crimei Organizate Galaţi, prin Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Brăila, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Galaţi, prin Biroul Judeţean Transporturi Feroviare Brăila, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila şi Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, prin Centrul Regional Galaţi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila.

Prima zi a săptămânii, 28 septembrie 2015, este dedicată prevenirii victimizării minorilor. În această zi, avem alături specialiştii de la A.N.I.T.P. – Centrul Regional Galaţi şi 27 de unităţi de învăţământ (9 din mediul urban şi 18 în mediul rural), poliţiştii fiind implicaţi în 28 de activităţi (10 – urban, 18 – rural).

În a doua zi a manifestării, 29 septembrie 2015, poliţiştii se vor afla tot în mijlocul elevilor cu care vor discuta despre prevenirea delincvenţei juvenile. În această zi, avem alături specialiştii de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila şi 26 de unităţi de învăţământ (13 din mediul urban şi 13 din mediul rural), poliţiştii fiind implicaţi în 33 de activităţi, din care 15 sunt organizate în urban, 18 în rural.

Ziua de miercuri, 30.09.2015, este dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, activităţile fiind orientate spre prevenirea furturilor din locuinţe, a tâlhăriilor şi înşelăciunilor, infracţiuni ce constituie module de intervenţie în cadrul programului judeţean implementat în 2015. Activităţile planificate pentru această zi se vor desfăşura pe străzile localităţilor rurale, în zone aglomerate sau târguri săptămânale şi vor consta în discuţii ale poliţiştilor cu cetăţenii şi diseminarea de materiale cu conţinut preventiv.

Ziua de 1 octombrie 2015 este dedicată la nivel naţional prevenirii criminalităţii organizate.  În această zi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila va avea alături specialiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, care vor desfăşura o sesiune de informare la Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” Brăila. Tot în această zi, poliţiştii împreună cu specialiştii C.P.E.C.A. Brăila vor fi prezenţi în 10 unităţi de învăţământ din municipiul şi judeţul Brăila, abordând tematica prevenirii consumului de substanţe cu efecte psihoactive.

Ultima zi a manifestărilor dedicate Săptămânii prevenirii criminalităţii, vineri, 2 octombrie, va fi dedicată siguranţei rutiere. În scopul prevenirii accidentelor rutiere şi a conştientizării participanţilor la trafic despre respectarea legislaţiei în domeniu, la nivelul judeţului sunt organizate activităţi adresate atât conducătorilor auto, cât şi pietonilor, care vor fi desfăşurate de poliţişti de la Serviciul şi Biroul Rutier, de la poliţiile orăşeneşti Ianca, Făurei, Însurăţei şi secţiile de poliţie rurală şi de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii. Totodată, în această zi, vor continua activităţile adresate elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul şi judeţul Brăila.

Pe tot parcursul Săptămânii prevenirii criminalităţii, Biroul Judeţean Transporturi Feroviare Brăila va desfăşura activităţi având ca obiective: reducerea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, siguranţa călătorilor în trenurile de persoane şi staţiile CFR, prevenirea şi combaterea călătoriei frauduloase şi a actelor de tulburare a ordinii publice. Activităţile sunt stabilite printr-un plan de măsuri întocmit la nivelul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi şi vor fi desfăşurate şi cu sprijinul poliţiştilor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •