Sport

Saptamana de handbal

Saptamana de handbal
saptamana de handbal
Cristian Cezar Preda

La sfarsitul acestei saptamani, trei echipe de handbal din Braila vor avea de disputat meciuri in cadrul campionatelor nationale. Astfel, echipa antrenata de o saptamana de Cristian Cezar Preda si Viorel Alexandru, HC Dunarea va juca duminica 10 martie, de la ora 11.00, va intalni in deplasare pe HCM Roman. Partida conteaza pentru etapa a XVII-a a Ligii Nationale feminine si va fi arbitrata de cuplul Cristina Nastase din Bucuresti si Simona Stancu din Buzau. Aceasta este ultima etapa inaintea pauzei competitionale, in care loturile nationale vor participa la Trofeul Carpati, echipele de senioare si tineret, iar echipa de junioare la turneul de calificare pentru Campionatul European. HC Dunarea Braila se afla pe locul 5 in clasament, cu 15 puncte si golaveraj 348-346, iar HCM Roman se afla pe locul 8, cu 11 puncte, golaveraj 329-354, scapata de grijile retrogradarii si cu sanse infime la un loc de cupe europene.

LPS BrailaTot in acest week-end, de vineri pana duminica, echipele de juniori II ale LPS Braila, atat la fete cat si la baieti, vor participa la turneele cu numarul V din ale campionatelor nationale. Echipa de fete, pregatita de Viorel Alexandru, va participa la turneul de la Galati, in seria C, acolo unde este lider detasat, cu 19 victorii si o infrangere, 38 de puncte si golaveraj 642 – 448, fiind calificata si matematic la primul turneu semifinal ce se va desfasura in perioada 17-19 mai 2013. Antrenorul Viorel Alexandru, devenit si secund la HC Dunarea, nu va insoti insa echipa la cele cinci meciuri de la Galati, junioarele sale urmand a fi conduse de pe banca de Ion Bucovala.

Echipa de baieti, pregatita de Nicolae Tonita, va participa la Bacau, la turneul V din seria B a campionatului national de juniori II. Handbalistii braileni isi mentin inca intacte sansele de calificare la turneul semifinal, ocupand locul 4 in serie, ultimul calificabil, cu 16 puncte si golaveraj 465-512, avand un avans de 10 puncte fata de ocupanta locului 5, LPS Iolanda Balas Buzau, echipa pe care brailenii au invins-o in toate cele patru turnee desfasurate pana acum. Ultimul turneu final al juniorilor II va avea loc la Galati, in perioada 12-14 aprilie, iar turneul semifinal se va desfasura in perioada 17-19 mai 2013.

Duminica 10 martie, de la ora 11.00, arbitra braileana, Rodica Arbunea, va oficia alaturi de Maria Agliceriu din Ploiesti, la meciul din Divizia A, seria A la handbal feminin, dintre CSM Unirea Slobozia si Bowling Sf. Gheorghe. Miercuri 6 martie, de la ora 18.30, arbitrul brailean Sorin Toma va arbitra partida din cadrul Diviziei A masculin, seria A, intre CSM Focsani 2007 si ACS Interhandbal Bucuresti, iar sambata 9 martie, va arbitra meciul dintre LPS Piatra Neamt si CSM Focsani 2007.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.