Social

Șansă la viață – Fii tu un erou!

Șansă la viață – Fii tu un erou!

Îl cheamă Alexandru-Valentin Ionete și este un bebeluș de numai 1 an, născut prematur, la 30 de săptămâni cu o greutate de 1200 de grame. Micuțul a fost diagnosticat cu o malformație genitală gravă, hipospadias peno-scrotal cu curbură, un tip foarte grav de hipospadias, cu lipsa uretrei și curbură.

Pentru a duce o viață normală din punct de vedere fizic și psihic, tratamentul constă în două operații la interval de minim 6 luni între ele. Prima operație constă în rezolvarea curburii și adăugarea de material organic numit grefă din cavitatea bucală. A doua operație constă în reconstrucția uretrei și cosmetizarea finală.

Din păcate, în România, tratamentul cazurilor grave de hipospadias au șansa de reușită foarte mici. Părinții bebelușului l-au găsit însă pe dr. Rados Djinovic, unul dintre cei mai buni profesioniști în domeniu. Costul celor două operații este de 10.000 Euro.

Prima operație va avea loc în primăvara anului 2020, la spitalul BelMedic din Belgrad, Serbia, la Centrul de chirurgie reconstructivă ureto-genitală, iar a doua operație va fi la 6 luni de la prima. Părinții nu dispun de cei 10.000 de Euro, atât cât costă intervențiile chirurgicale.

Laurențiu Cobzaru de la Centrul secundar pentru Luptă Smârdan și Costel Mazâlu de la ISU Dunărea Brăila au organizat un cros caritabil pentru strângerea de fonduri pentru micuțul Alexandru.

Indiferent de vârstă, condiție fizică ori performanțe sportive cei doi îi invită pe brăileni și nu numai să participe la acest cros umanitar, maxim 10 ture (10 km), în jurul Orășelului Copiilor din Parcul Monument, ce va avea loc pe data de 26 octombrie 2019, ora 09.30.

Este distanța care îi poate aduce eroului nostru Alexandru şansa la o nouă viață, prin plata tratamentului mult prea costisitor pentru familia lui. La fața locului va exista un punct de revitalizare cu apă, batoane energizante, alături de urna special amenajată, în care fiecare va putea să ajute cu cât dorește, in funcție de posibilități.

Fiind o activitate caritabilă si nu o competiție sportivă, fiecare va alerga sau va merge, atât cât va putea! În semn de mulțumire şi recunoștință organizatorii vor înmâna o diplomă de participare, pentru generozitatea și bunăvoința dumneavoastră. În plus, primii 10 princhindei ce vor reuşi să ajungă la linia de start, după prima tură alergată în jurul Orăselului Copiilor vor primi o cupă şi o medalie.

Este momentul să-i motivăm pe princhindeii noștri şi să îi răsplătim, învățându-i totodată că săvârșirea unei fapte bune nu ține cont de vârstă. Mulțumim pe această cale sponsorilor noștri, care au ales să ne fie alături şi în această campanie. Ne înclinăm in fața bunăvoinței lor! De la mic la mare, dragi prieteni, alergători de performanță, amatori, iubitoare mămici, iubitori tătici, scumpi bunici, voi puternici elevi și studenți, stimate doamne, domnișoare si stimați domni, sunteti așteptați în Parcul Monument, să fiți alături de Alexandru!” a spus Laurențiu Cobzaru, unul dintre organizatorii acestui cros umanitar.
Donații se pot face: BRD Groupe Societe Generale
Cont (IBAN) bancar: RO81BRDE230SV34752652300 Ionete Georgian Daniel.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •