După ce a stat mai bine de 20 ani nefolosită, ajungând o ruină năpădită de buruieni şi gunoaie, fosta tipografie a Brăilei, de pe faleza Dunării, situată lângă fosta Moară Violatos, construcție declarată monument istoric, va renaște din cenușă.

Trei brăileni vor să redea viață clădirii fostei tipografii și au modernizat- începând din primăvara anului trecut și vor deschide un Pub. Această clădire a primit o noua înfățișare si beneficiază de un nou inceput prin Bliss Pub & Events. Unul dintre acționarii acestui Pub și administrator al acestuia, este Silvia Claudia Henning, care în Brăila a mai avut ”Forever Young”, restaurant pentru evenimente și are expertiză în domeniu, deși activitatea de antreprenor a început-o cu o firmă de transport.

Acum se lucrează la ultimele amenajări, urmând ca din 27 februarie să fie deschis pentru brăileni, dar și pentru turiști. Pub-ul de pe Faleza Dunării nu va fi unul obișnuit, ci unul care vrea să cultive sentimentul de fericire și mândria de a fi brăilean, de a prepara bucate specifice comunităților care locuiesc în Brăila alături de români, cu care trăiesc în bună conviețuire de sute de ani.

Acționarii Pub-ului vor să redea o nouă față Portului și care vor să promoveze plimbările cu barca în Balta Mica a Brăilei, dar și valorile locale. De altfel, pereții Pub-ului sunt tapetați cu fotografii din Balta Mică a Brăilei, această Deltă în miniatură, unde se ascundea vestitul bandit Terente, pentru a crea o mai mare apropiere de natură.

Berea artizanală, ce va fi oferită clienților Pub-ului, numită sugestiv Clandestin Terente, îți oferă senzații de neuitat! Clandestin Terente este un Black IPA, usurel, lejer, cu o amareala potrivita in after taste, note usoare de cafea proaspat prajita, acompaniata de o cantitate de hamei placuta la gust si miros, numai bun de baut, cu o alcoolemie ridicata si bine ascunsa in gust.

Pentru a desăvârși sentimentul de fericire de a fi un membru al familiei Bliss, Chef Cristian Andrei Olteanu (Chef Berry), câștigator Chefi la Cuțite în 2017, te invită să savurezi preparate create special: o ruladă de vită, coaste de porc și aripioare de pui, platouri delicioase și multe altele.

La Bliss Pub & Events poți socializa și te poți bucura de jocuri de societate, delectându-te cu un cocktail consacrat sau cu unul marca Bliss Family.

Acest Pub își propune să promoveze turismul în centrul istoric al Brăilei, dar și în Balta Mică. În alte locuri sunt turiști care vin să viziteze, dar sunt și turiști care vin pentru distracție și asta vrem să le oferim noi. Ca și specific avem preparate turcești, grecești, lipovenești. Toate rețetele sunt făcute de Chef Cristian Andrei Olteanu (Chef Berry) și lucrăm după rețetele lui, specifice pub-ului. Aș dori să fac colaborări cu comunitățile locale, să organizăm seri cu specific tradițional al unei cumunități” spune Silvia Claudia Henning.

Locația are circa 300 de locuri, dar la început va funcționa cu 128 de locuri.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •