HC Dunarea Braila a transferat-o pentru doua sezoane pe interului stang de la Krim Mercator, Samara Da Silva Vieira, handbalista care a mai evoluat in Romania, la SCM Rm. Valcea, in sezonul 2019-2020.

Brazilianca este nascuta pe 7 octombrie 1991, are 183 cm si este caracterizata de o viteza buna in joc, precizie in aruncare dar si siguranta in aparare o fac pe Samara o jucatoare complexa care face ambele faze in joc, atat atac cat si aparare.

Samara Da Silva vine la Dunarea Braila de la echipa din Slovenia, Krim Mercator, echipa la care este principala marcatoare, in editia din acest an a Ligii Campionilor, avand un numar total de 67 de goluri marcate.
In 2019, cand se afla in Romania, Samara a fost desemnata cea mai buna aparatoare din Liga Nationala.

Samara da Silva a început să joace handbal la vârsta de 9 ani, avându-i ca antrenori pe mama sa și pe profesorul Flávio Tinoco. A fost convocată la echipele naționale ale Braziliei pentru toate categoriile inferioare de vârstă, iar la Campionatul Mondial pentru Tineret din 2008 a fost votată cea mai bună jucătoare a competiției.

In 2009 a semnat un contract cu echipa spaniolă C.Le.Ba.León. În 2011 a suferit o accidentare gravă și a fost operată la ligamente, iar în 2012 s-a transferat la echipa italiană ASD Sassari Città dei Candelieri. 

În februarie 2013, Da Silva a suferit o nouă accidentare și a fost din nou operată la genunchi, fiind obligată să-și întrerupă până în 2014 activitatea. S-a întors în Brazilia și a jucat pentru CBHb Caxias do Sul/UCS (2014–15) și FAB/Vasco da Gama (2015–16)..

In 2016 a revenit în Europa și a jucat un an la echipa germană HSG Blomberg-Lippe, iar în 2017 s-a transferat la echipa turcă Üsküdar BSK, iar la sfârșitul sezonului 2017–18 s-a întors în Brazilia, la CBHb Apahand/UCS. În 2018 s-a transferat la echipa SCM Râmnicu Vâlcea, iar după două sezoane a semnat cu RK Krim Mercator Ljubljana.

“Sunt fericita ca revin in Romania si nerabdatoare sa ma intalnesc cu suporterii romani. Vin la Braila motivata sa ajut clubul sa atinga obiectivele si sunt incantata de proiectul pe care il are aceasta echipa.  Cu totii suntem jucatori profesionisti si sunt sigura ca vom muncii ca sa avem rezultate. Ma bucur ca am in echipa cateva coechipiere pe care le stiu foarte bine si imi doresc ca impreuna cu antrenorul sa avem un sezon foarte bun . Morten este un profesionist si sunt sigura ca ne va pregati asa cum trebuie pentru a obtine cele mai bune rezultate pentru club”, a declarat Samara Da Silva.

“Samara este o jucatoare complexa care face ambele faze in joc, dar si o jucatoare polivalenta care poate evolua oriunde la linia de 9 metri. Este o luptatoare in aparare dar are si siguranta in faza de atac, in acest sezon fiind principala marcatoare in Liga Campionilor a echipei Krim. Ne bucuram ca va face parte din echipa noastra”, a declarat presedintele HC Dunarea Braila, George Caranica.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •