Sport

Romania eliminata in decisiv de Cehia de la Fed Cup

Romania eliminata in decisiv de Cehia de la Fed Cup
Romania eliminata in decisiv de Cehia de la Fed Cup
Romania eliminata in decisiv de Cehia de la Fed Cup

Creditată cu prima șansă la calificarea în semifinalele Fed Cup, echipa Cehiei și-a respectat statutul, campioana en-titre trecând greu de România, scor 3-2, dupa ultimul meci, cel de dublu, câștigat fără drept de apel.

România dus meciul cu Cehia (cvadruplă câștigătoare a competiției în ultimii cinci ani!) până la jocul de dublu , dar cuplul Olaru/Mitu n-au reușit să producă surpriza. După înfrângerea Simonei Halep din primul meci, primul insucces în fața Karolinei Pliskova, șansele României de a obține o calificare istorică s-au diminuat. Monica Niculescu a băgat din nou echipa țării noastre în cărți, după un meci în care a învins-o în două seturi pe Petra Kvitova – „racheta” numărul unu a adversarelor, iar România încheia la egalitate, 1-1, prima zi a confruntării cu campioana în exercitiu.

Aflată într-o formă mai puțin bună, care a afectat-o și la capitolul încredere, Simona Halep a luptat până la ultima minge, duminică, în meciul cu Petra Kvitova, și a reușit să aducă România în avantaj, românca trecând de cehoaică în trei seturi, 6-4/3-6/6-3. Evoluția Simonei nu a fost una entuziasmantă, însă a fost suficient pentru ca să treacă de puternica sa adversară, care, în acest week-end, a fost veriga slabă a Cehiei. cedând ambele meciuri de simplu.

Monica Niculescu a încercat să reediteze și împotriva Karolinei Pliskova meciul perfect tactic reușit cu Kvitova, însă cehoaica s-a impus în trei seturi, iar sfertul de finală se ducea în meciul decisiv, cel de dublu. Niculescu a pierdut în trei seturi, 4-6/6-4/3-6.

Karolina Pliskova a intrat imediat și la dublu, simțind că este weekend-ul ei și cuplul Karolina Pliskova/ Barbora Strycova s-a dovedit a fi net superior perechii Andreea Mitu / Raluca Olaru, impunându-se în două seturi, 6-2/6-3. S-a încheiat 3-2 pentru Cehia, care merge în semifinale, unde va întâlni echipa Elveției.

România urmează să joace un meci de baraj pentru menținerea în Grupa Mondială, pe 16 și 17 aprilie 2016, împotriva uneia dintre învingătoarele din primul tur al Grupei Mondiale II, echipele Spaniei, SUA, Australiei sau Belarusului. Tragerea la sorți are loc marți, 9 februarie.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •