Sport

Reorganizări la Dacia Unirea Brăila

Reorganizări la Dacia Unirea Brăila

Pandemia cu noul coronavirus a întrerupt campionatul Ligii a 3-a după ce s-a jucat o singură etapă din retur. Dacia Unirea Brăila își construise un lot competitiv pentru retur, iar salvarea de la retrogradare era un obiectiv realizabil. Înghețarea campionatului fără nici o echipă retrogradată face ca Dacia Unirea să continue în sezonul 2020-2021 în Liga a 3-a și să poate privi cu încredere în viitor.

Conducerea ACS Dacia Unirea Brăila, cu avizul administratorului judiciar, analizând atât situația la zi sportiva și, mai ales, financiară a clubului precum și perspectivele imediate, influențate semnificativ negativ de apariția pandemiei de coronavirus, a stabilit pentru perioada următoare o strategie prudentă privind activitatea clubului în ansamblul ei și, pe cale de consecință, a adoptat unele măsuri” se menționează într-un comunicat de presă al conducerii clubului.

Dacia Unirea Brăila își va contura pentru viitorul sezon un lot alcătuit în special din fotbaliști din județul Brăila și din zonele apropiate, pentru a reduce din cheltuieli. Principalul sprijin pe care se bazează clubul pentru reluarea campionatului va fi proiectul de la Consiliul Județean, care trebuie depus până pe 10 iulie și suma maximă care poate fi solicitată va fi de 600.000 lei, cu o contribuție de 1% din partea clubului.

Începând cu 01.06.2020 noua organigramă a clubului, care vă pregăti sezonul competițional 2020-2021, îl are ca Manager general și antrenor principal al echipei de seniori pe Florentin Petre. Director executiv și coordonator competiții va fi Adrian Andrei, iar Director sportiv a fost adus Sergiu Constantin Bumbu, fost director de imagine al clubului ASU Politehnica Timișoara. Sergiu Bumbu este un cunoscător al fenomenului fotbalistic, cu studii și experiență profesională remarcabile în marketing. 

Secretar general și coordonator administrativ rămâne Gabriel Viorel Mărgineanu, iar antrenor secund la echipa de seniori rămâne Marian Samuilă. Șeful centrului copii și juniori va fi Vasile Darie, iar antrenori la acest centru sunt: Adrian Baldovin, Iulian Bogos, Victor Olenic și Cătălin Stănciulescu.

Având în vedere expirarea majorității contractelor jucătorilor seniori, echipa executivă va trece în perioada următoare la negocierea unor noi contracte de joc, cu accent pe jucători localnici, urmărind reducerea cheltuielilor aferente și implicit încadrarea în bugetul prognozat redus al clubului.

Data estimativă de începere a pregătirilor pentru noul sezon este 01 iulie 2020. În cursul acestei zile va fi transmisă către FRF documentația pentru obținerea certificatului privind participarea echipei în Liga a 3-a în campionatul 2020-2021.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •