Politica

Răzmeriță se mândrește cu un proiect realizat de GAL Câmpia Dunării pentru comuna Bordei Verde

Răzmeriță se mândrește cu un proiect realizat de GAL Câmpia Dunării pentru comuna Bordei Verde

Candidatul Pro România la funcția de președinte al CJ Brăila, Ionuț Cosmin Răzmeriță afirmă că, în calitate de președinte al Grupul de Acțiune Locala (GAL) Câmpia Brăilei a venit cu inițiativa unor proiecte și a elaborat strategia pe baza cărora diverse primării sau firme au depus astfel de proiecte și a dat undă verde pentru finanțare.

Un astfel de proiect, care a fost semnat în cursul acestui an și este în prezent în derulare, este cel care vizează achiziția unui utilaj pentru Serviciul de Situații de Urgență, amenajarea unor parcuri cu locuri de joacă pentru copii și de asemenea, montarea unor camere de supraveghere video în comuna Bordei Verde.

Candidatul Pro România a dat câteva detalii în acest sens, într-o postare făcută pe o rețea de socializare. Acesta spune că prin Grupul de Acțiune Locala (GAL) Câmpia Brăilei, comuna Bordei Verde a obținut un proiect contractat în valoare de 936.399,8 lei, cu titlul ”Achiziție utilaj pentru Serviciul de Situații de Urgență, amenajare parcuri cu loc de joacă pentru copii și camere de supraveghere video în comuna Bordei Verde, județul Brăila”.

Proiectul presupune amenajarea a două parcuri cu locuri de joacă pentru copii în localitățile Lișcoteanca și Constantin Gabrielescu, care să satisfacă atât nevoia de liniște și relaxare, cât și niște zone distincte pentru copii, în care să fie amplasate aparate și jocuri pentru diverse vârste. Parcul va fi structurat pe două zone mari, fiecare adresându-se altui tip de vizitatori.

Crearea unui loc adecvat care să asigure tinerilor și copiilor condiții pentru mișcare în aer liber, în condiții de siguranță, cât și amenajarea unor zone care să fie adevărate oaze de liniște și verdeață, ce vor oferi o priveliște relaxantă tuturor categoriilor de vârstă, vor contribui la păstrarea și îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor comunei.
De asemenea, pentru respectarea cerințelor administrației publice locale privind asigurarea pazei bunurilor, persoanelor și activităților inclusiv prin mijloace electronice, s-a decis implementarea unui sistem de monitorizare video, cu scopul de a dispune în orice moment de un sistem care culege date din teren și a asigura comunicații eficiente și sigure pentru transmiterea acestor date în punctele de analiză și decizie; sistemul furnizează informații și reduce, până la eliminarea completă, vulnerabilitățile existente la nivelul comunei în ceea ce privește securitatea. Prin același proiect se dorește și eficientizarea serviciului de Situații de Urgență al comunei Bordei Verde, prin achiziționarea unui tractor cu accesorii ce va fi parcat pe un teren ce aparține domeniului public al comunei
” spune Cosmin Răzmeriță.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •