Politica

Război intre primar si noul inspector scolar general

Război intre primar si noul inspector scolar general

Avand in vedere decizia noului inspector scolar general Canciu Catalin numit de PNL la I.S.J. Braila, de reducere a claselor de la Colegiul National Gh. M. Murgoci, Colegiul National N. Balcescu, Liceul Teoretic N. Iorga, Colegiul Economic I. Ghica si de suplimentare a numarului de clase la Liceul de Arte unde actualul inspector scolar general Canciu Catalin este profesor, Primaria Municipiului Braila declara ca nu sustine reducerea numarului de clase de la licee si nici comasarea unitatilor de invatamant.

”Consideram ca demersul ISJ afecteaza in mod direct liceele de prestigiu din Braila care au adus performanta in invatamantul brailean. In conditiile in care la nivel national se propune distantarea fizica, ISJ Braila propune aglomerarea claselor si comasarea, masuri care vor conduce la zadarnicirea combaterii Covid 19 nu putem fi de acord cu aceasta abordare ilegala. Solicitam ISJ Braila renuntarea la aceste practici dictatoriale si ilegale prin care persoane ajunse vremelnic pe criterii politice isi bat joc de viitorul elevilor braileni urmarind interesul propriu” spune primarul Marian Dragomir într-un comunicat de presă.

La propunerea primarului, Consiliul Local Municipal Braila a aprobat in data de 31.08.2020 pastrarea actualei retele scolare, fara reduceri de clase sau comasari de scoli.

Azi, 19.01.2021, primarul si reprezentantii primarului au participat la sedintele Consiliilor de Administratie de la Colegiul National Gh. M. Murgoci, Colegiul Economic I. Ghica, urmand a participa si la celelalte sedinte, si au votat impotriva demersului propus de noul inspector scolar general Catalin Canciu.

”Primaria Municipiului Braila a dublat in decembrie 2020 valoarea burselor de merit, studiu si sociale, premiaza in cadrul evenimentului Excelenta in educatie, organizat in fiecare an in data de 6 decembrie, elevii si profesorii care obtin locurile 1,2,3 la olimpiadele scolare nationale si internationale si nu va aproba niciodata propunerea I.S.J. Braila de reducere a performantei in invatamant” spune primarul Marian Dragomir.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •