Politica

Raport de parlamentar – Florin Mircea, deputat PSD

Raport de parlamentar – Florin Mircea, deputat PSD

Florin Mircea va candida la alegerile parlamentare pentru un nou mandat de deputat pe listele PSD Brăila, el urmând să deschidă lista partidului la Camera Deputaților. Fost diretor al Administrației Zona Liberă Brăila, Florin Mircea a depus jurământul la data de 25.06.2019, înlocuindu-l în Camera Deputaților pe europarlamentarul Mihai Tudose.

”Activitatea parlamentară desfășurată de mine în cele 479 zile de mandat cuprinde 4 luări de cuvânt, inițierea a 15 propuneri legislative din care momentan doar două au devenit legi promulgate, o interpelare și am semnat și votat 6 moțiuni.

În calitate de membru în Comisia pentru transporturi și infrastructură am semnalat problemele existente cât și necesitatea dezvoltării infrastructurii României dar în mod special cele specifice Brăilei, urmărind  îndeaproape cel mai important proiect de infrastructură al României din ultimii 30 de ani-Podul de peste Dunăre de la Brăila.

M-am implicat și în ceea ce ține de activitatea desfășurată de Comisia parlamentară de anchetă privind situația copiilor dispăruți, aceasta reprezentând una dintre problemele cu care ne confruntăm atât la nivel local cât și național, în decursul primelor 6 luni ale acestui an, fiind înregistrate  2.761 cazuri de dispariție a minorilor.

În situația generată de criza Covid am sprijinit și votat Proiectul de lege privind programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii precum și pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea IMM-urilor, această categorie de antreprenori fiind una dintre cele mai afectate în toată această perioadă. În acest sens, am dezaprobat total prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, deoarece cred că nu această măsură conduce la înlăturarea efectelor virusului ci duce doar la afectarea situației economice. De asemenea, am votat și susținut modificarea legii privind sistemul unitar al pensiilor publice întrucât consider că efectele pandemiei nu ar trebui să se răsfrângă asupra  drepturilor avute de pensionari.

Am desfășurat audiențe la sediul cabinetului parlamentar dar și pe stradă, pentru a fi cât mai aproape de oameni, ascultându-le dorințele și nevoile pentru ca împreună cu echipa din care fac parte să  găsim cele mai bune soluții” a declarat Florin Mircea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •