Politica

PSD Braila si-a ales conducerea judeteana

PSD Braila si-a ales conducerea judeteana
PSD Braila si-a ales conducerea judeteana
PSD Braila si-a ales conducerea judeteana

Vineri după amiază, de la ora 17.00, în prezența președintelui interimar Liviu Dragnea, PSD-iștii brăileni și-au ales noua conducere județeană, în cadrul Conferinţei extraordinare a organizației ce a avut loc la Casa Tineretului. Deputatul Mihai Tudose, în prezent și ministru al Economiei în Guvernul Ponta, a fost votat în unanimitate în funcția de președinte al filialei PSD Brăila, neavând niciun contracandidat.

În cadrul conferinței județene a fost ales și noul Birou Permanent al social-democraților brăileni, care are următoarea componență: Mihai Tudose (președinte), Aurel Simionescu (președinte executiv), Ion Rotaru (secretar executiv), vicepreședinți – Marian Dragomir, Francisk Chiriac, Viorel Mortu, Ionel Avram, Marcel Motoc, Nicu Niță, Doinița Ciocan, Sorin Boșneag, Fănel Chiriță, Nicu Turcu, Ștefan Moise, Silviu Mangiurea, Didina Stănescu (președinte al organizației de femei), Fănel Burtea (președinte al organizației de pensionari), Adrian Rândunică (președinte al organizației de tineret), Nicolae Negoiță, Alexandru Coadă și Bogdan Criță (trezorier).

Președintele ales al PSD Brăila a propus adoptarea unei rezoluții de susținere a lui Liviu Dragnea la viitorul Congres al PSD, pentru funcția de președinte al formațiunii politice, iar social democrații brăileni au votat în unanimitate propunerea, Brăila fiind prima organizație care și-a declarat susținerea pentru Dragnea, după ce acesta a refuzat propunerea celor de la Prahova, pe motiv că acolo sunt unele probleme în cadrul filialei.

Proaspătul președinte al PSD Brăila Mihai Tudose a propus membrilor prezenți la conferință să voteze grăbirea organizării congresului național al partidului.

Liviu Dragnea a susținut ideea libertății de exprimare în interiorul organizației și pe eliminarea noțiunii că PSD ar fi un partid corupt, asta în condițiile în care el însuși este condamnat în primă instanță la un an de închisoare cu suspendare în urma acțiunilor întreprinse la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din 2012.

Au fost și PSD-iști nemulțumiți la această Conferință Județeană. Primarul comunei Viziru, Dima Priceputu, trecut anul trecut la PSD de PDL, s-a declarat nemulțumit că nu a primit finanțarea promisă pentru un proiect pe OG 28/2013. Dragnea i-a  răspuns primarului că nu are cum să-l mai ajute, în condițiile în care nu mai este ministru al Dezvoltării Rurale.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •