Politica

PSD Braila il sustine pe Nicolae Banicioiu pentru functia de prim-vicepresedinte al PSD

PSD Braila il sustine pe Nicolae Banicioiu pentru functia de prim-vicepresedinte al PSD

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu s-a prezentat din nou la sediul PSD joi, pentru a isi completa dosarul de candidatura depus miercuri pentru functia de presedinte executiv al partidului, la Congresul de sambata, el anuntand ca este sustinut de organizatia PSD Braila pentru aceasta functie.

Filiala PSD Braila, condusa de senatorul Ion Rotaru, a dat un vot pentru a il sustine pe Nicolae Banicioiu la functia de presedinte executiv și pe Marian Neacsu in functia pe care o ocupa si in prezent, de secretar general. PSD-isti braileni au adoptat si o rezolutie de sustinere pentru Mihai Tudose, ca vicepresedinte, dar acesta a anuntat ca nu va mai candida pentru aceasta functie.

CEx nu are cum sa nu imi valideze, in primul rand pentru ca sunt un vechi pesedist. Am depus si eu o hartie de la o organizatie care ma sustine, Braila, si sunt mandru de acest lucru„, a declarat Banicioiu, la sediul partidului.

Nicolae Banicioiu este in prezent vicepresedinte PSD, functie pe care o ocupa ca urmare a voturilor date in Congresul din octombrie 2015. Fost ministru al sanatatii si al sportului, Banicioiu este membru al PSD Iași.

Comitetul Executiv al PSD va discuta si valida vineri, de la ora 11:00, candidaturile pentru functiile de conducere din partid, pentru care s-au inscris 24 de social – democrati.

Pentru postul de presedinte executiv sunt trei candidati: premierul Viorica Dancila, Ecaterina Andronescu si Nicolae Banicioiu, iar pentru cel de secretar general candideaza Marian Neacsu si Codrin Stefanescu. Decizia finala va fi luata prin vot la Congresul din 10 martie.

Pentru functiile de vicepresedinti candideaza:

Regiunea Bucuresti – Ilfov: Gabriela Firea, Robert Negoita si Daniel Florea,

Regiunea Sud-Vest: Lia Olguta Vasilescu si Paul Stanescu.

Regiunea Muntenia: Roxana Manzatu, Adrian Tutuianu, Serban Valeca si Catalin Radulescu.

Regiunea de Sud – Est: Lucretia Rosca si Marian Oprisan

Regiunea Nord – Est: Carmen Dan si Gabriel Vlase.

Regiunea Nord – Vest: Doina Pana si Gabriel Zetea

Regiunea Vest: Natalia Intotero si Mihai Fifor

Regiunea Transilvania – Centru: Roxana Manzatu si Bogdan Trif.

Probleme ar putea fi inregistrate in cazul validarii candidaturilor lui Nicolae Banicioiu, Codrin Stefanescu, Catalin Radulescu si al Ecaterinei Andronescu, acestia neavand sustinerea unor organizatii pentru a candida. Ei au si criticat modul de organizare a Congresului si conditiile impuse pentru a putea candida.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •